Πλήρης είναι η κάλυψη της Κουμουνδούρου στον Δημήτρη Παπαδημούλη για τις αποκαλύψεις με την απόκτηση ακινήτων από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.

Όλα έγιναν με διαφάνεια

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο DION TV δήλωσε ότι «ο κ. Παπαδημούλης, ένας άνθρωπος με μακρά πολιτική διαδρομή, με τη δήλωσή του έδωσε πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και ξεκαθάρισε πως ό,τι έχει πράξει έχει γίνει με απόλυτη διαφάνεια».

Ο κ. Χαρίτσης παρέπεμψε στο περιεχόμενο των δηλώσεων του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος την Κυριακή απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» απείλησε με μηνύσεις και αγωγές και έκανε λόγο για συκοφαντίες κατηγορώντας τη ΝΔ για πρωτοφανή επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα.

Ο κ. Χαρίτσης, στο ίδιο πνεύμα της τοποθέτησης Παπαδημούλη πρόσθεσε πως «οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλούν είναι τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ που σύμφωνα με τα Πόθεν Έσχες χρωστάνε υπέρογκα ποσά στις τράπεζες. Αλλά ούτε το ίδιο κόμμα της ΝΔ που «κατάφερε» το 2019 να αυξήσει το δανεισμό του κατά 30 εκ. ευρώ, τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες και οι επιχειρηματίες δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό».

Στην επίσημη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι τη δήλωση Παπαδημούλη την Κυριακή είχε αναρτήσει και η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ παρέχοντας έτσι κομματική ομπρέλα προστασίας στον ευρωβουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος στην πρώτη φάση των αποκαλύψεων για την απόκτηση ακινήτων με βάση τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες το 2018, όχι μόνο είχε μείνει επί της ουσίας ακάλυπτος από την Κουμουνδούρου αλλά στην πραγματικότητα βαλλόταν και εκ των έσω, στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος εσωκομματικών λογαριασμών.

Τα εκ των έσω πυρά

Μάλιστα σύμφωνα με το Βηματοδότη ο Στέλιος Κούλογλου αφού άδειασε τον Δημήτρη Παπαδημούλη είχε απειλήσει τον Αλέξη Τσίπρα με παραίτηση θεωρώντας ότι η Αριστερά δεν πρέπει να πορεύεται με βάση την άποψη πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά στελέχη και υποστηρικτές του πολιτικού σχεδίου του Αλέξη Τσίπρα για τη διεύρευνση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ -μέσω των social media- είχαν επιτεθεί με πολύ σκληρό τρόπο στον Δημήτρη Παπαδημούλη το προηγούμενο διάστημα μετά τα όσα προέκυψαν από τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

Παράλληλα αυτές οι επιθέσεις δεν ήταν άσχετες με το γεγονός ότι ο κ. Παπαδημούλης που ανήκει στην παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά συγκλίνει στις απόψεις του με τα άλλα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (Σκουρλέτης, Βούτσης, Φίλης, Τσακαλώτος κλπ) αντιδρώντας στο σχέδιο Τσίπρα και το περιεχόμενο που δίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη διεύρυνση του κόμματος με νέο αίμα από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Το δημοσίευμα για «Παπαδημούπολη»

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» της Κυριακής ο κ. Παπαδημούλης εμφανίζεται να έχει αποκτήσει και άλλα έξι (6) ακίνητα κατά τη διάρκεια του 2019, φτάνοντας συνολικά τα 38 ακίνητα.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της είχε κάνει λόγο για «Παπαδημούπολη», σημειώνοντας ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης «αγόρασε άλλα 6 ακίνητα το 2019, έφτασε τα 38», ενώ προσθέτει πως «νοικιάζει τα 15 σε ΜΚΟ και μετανάστες».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι «ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βγάζει πάνω από 6000 ευρώ το μήνα από αυτά τα 15 διαμερίσματα που νοικιάζει με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και πρόσφυγες σε Κυψέλη, Πατήσια και Άγιο Παντελεήμονα». «Καλοί πελάτες του, η ΜΚΟ Solidarity Now (του Σόρος) και η Praksis» προσθέτει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκαθάρισε πάντως ότι το σύνολο των καθαρών εσόδων από τα διαμερίσματα που νοικιάζει μέσω ΜΚΟ σε πρόσφυγες και μετανάστες θα κατατίθεται για τη στήριξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η στήριξη από Φίλη και Πολάκη

Από την πρώτη στιγμή, στήριξη στον Δημήτρη Παπαδημούλη παρείχε ο Νίκος Φίλης και μάλιστα χτες για δεύτερη φορά κάλυψε το Δημήτρη Παπαδημούλη χαρακτηρίζοντας πειστικές τις εξηγήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την εκμίσθωση των ακινήτων σε ΜΚΟ για τους πρόσφυγες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Ο κ. Παπαδημούλης έχει δώσει εξηγήσεις πολύ πειστικές. Ο ίδιος είπε ότι τα χρήματα που αφορούν στην ενοικίαση θα τα δώσει», δήλωσε ο κ. Φίλης, ενώ ξεκαθάρισε πως «ο Παπαδημούλης είχε καθαρό χρήμα, φορολογημένο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Ενώ σε πρώτη φάση και ο «προεδρικός» Παύλος Πολάκης είχε στηρίξει τον Δημήτρη Παπαδημούλη προκαλώντας την ικανοποίηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ οποίος μάλιστα ευχαρίστησε και δημόσια τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και άνθρωπο του περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα.