Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η βραδιά που χάρισαν το βράδυ της Παρασκευής οι Πυξ Λαξ μέσα από τη συχνότητα του MEGA.

Βίντεο από τις πρώτες του συναυλίες, αναφορές στην δεκαετία του ’90 και όλες οι μεγάλες τους επιτυχίες, έφτιαξαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό.

Με καλεσμένους εκλεκτούς ερμηνευτές της ελληνικής σκηνής, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, την Μαρίζα Ρίζου, τον Στέλιο Διονυσίου, τους αδερφούς Στρατάκη και τον Λεωνίδα Μπαλάφα οι Πυξ Λαξ έδειξαν ότι οι «Παλιές αγάπες» καμιά φορά δεν πάνε στον παράδεισο. Μένουν στη γη και γίνονται κομμάτι της ζωής μας.

Η ατάκα της μητέρας του Στόκα πριν τον πρώτο δίσκο

Ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας ξεκίνησαν να παίζουν μουσική στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, με το όνομα «Παναγία Βόηθα».

Η παρθενική τους εμφάνιση, ως Πυξ Λαξ, έγινε σε συναυλία των αδελφών Κατσιμίχα, στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου.

Όταν ο Μπάμπης Στόκας είπε στη μητέρα του ότι θα βγάλει δίσκο, εκείνη, μεταξύ αστείου και σοβαρού, τον ρώτησε αν εννοεί δίσκο στην εκκλησία.

Με πλάνα από παλιές τους εμφανίσεις αλλά και πολύ συγκινημένοι ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας ερμήνευσαν για ακόμα μια φορά το «Μοναξιά μου όλα», τραγούδι που δημιουργήθηκε το 1998.

Το πρώτο τραγούδι του συγκροτήματος

Το πρώτο τους τραγούδι επέλεξαν να πουν οι Πυξ Λαξ μαζί με την Μαρίζα Ρίζου, φέρνοντας στο μυαλό μας αναμνήσεις από το μακρινό 1990.

Τα δύο παιδιά από τους Αγίους Αναργύρους βρέθηκαν στο τέλος της δεκαετίας του ’80 στην αναζήτηση δισκογραφικής στέγης και ευτυχώς έπεσαν στα χέρια του Μάνου Ξυδού.

Έτσι κάπως το 1990 βγήκε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο «Τι άλλο να πεις πιο απλά» και πρώτο τραγούδι το «Με στέλνεις».

«Πούλα με», 29 χρόνια μετά

Η αρχή έμοιαζε ενδιαφέρουσα, ωστόσο το «Πούλα με» της δεύτερης δουλειάς τους «Ζόρικοι Καιροί», που κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα, ήταν αυτό που έκανε περισσότερο αίσθηση σε ραδιοφωνικούς παραγωγούς και ακροατές.

Στον ίδιο δίσκο υπάρχει και το «Ακόμα προσπαθώ» που άργησε να βρει το δρόμο του αλλά αγαπήθηκε πολύ στη συνέχεια.

Για ακόμα μι αφορά τα μηνύματα των τηλεθεατών να παίρνουν «φωτιά».

«Σας ευχαριστώ που μας ταξιδεύετε με τα τραγούδια σας», «Είμαστε στην καλύτερη συναυλία», «Είστε τέλειοι», «Αγαπάμε Πυξ Λαξ», ήταν μερικά από αυτά.

«Έχω αλλάξει και η ζωή με θέλει αλλιώς»

Οι μεγάλες επιτυχίες δεν είχαν τέλος σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά του MEGA με τον Μπάμπη και τον Φίλιππο να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του πιο εμπορικού συγκροτήματος της ελληνικής σκηνής.

«Μια συνουσία μυστική», «Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ», «Μέλυνδρον» και τόσα άλλα κομμάτια συγκίνησαν το κοινό. Για φινάλε οι Πυξ Λαξ κράτησαν την εξαιρετική διασκευή που έχουν κάνει στο Senor του Μπομπ Ντίλαν, τραγούδι που περιλαμβάνεται στο δίσκο «Στίλβη» του 1998, για πολλούς τον πιο άρτιο δίσκο του συγκροτήματος.