Κάθε αναγνώστης που αγαπά το βιβλίο γνωρίζει ότι η μεγαλύτερη χαρά σε κάθε αναγνωστικό ταξίδι προέρχεται από τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων με άλλους αναγνώστες. Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, αυτή την ανάγκη το Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα, δημιούργησε την πλατφόρμα bookfriends.gr, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για της ανάγκες του ελληνικού αναγνωστικού κοινού.

Το bookfriends.gr είναι το νέο, ψηφιακό σημείο συνάντησης για τους βιβλιοφάγους μέσα από το οποίο μπορούν να αναζητήσουν και να ενημερωθούν για χιλιάδες βιβλία. Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα ήδη φιλοξενεί 75 κατηγορίες βιβλίων, στις οποίες περιλαμβάνονται 300.000 τίτλοι, από 105.000 συγγραφείς και 6.000 εκδότες, ενώ αυτός ο κατάλογος συνεχώς θα μεγαλώνει.

Σκοπός, όμως, του bookfriends.gr δεν είναι η απλή η αναζήτηση βιβλίων στον κατάλογό του. Βασικός στόχος των δημιουργών του είναι να δώσουν την ευκαιρία σε κάθε αναγνώστη να μιλήσει για τα αγαπημένα του βιβλία αλλά και να κάνει την κριτική του για αυτά που δεν στάθηκαν αντάξια των προσδοκιών του. Έτσι, οι αναγνώστες μπορούν να γράψουν μια κριτική, να δώσουν μια βαθμολογία από 1 έως 10 αστέρια, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις περιγραφές των βιβλίων με σχετικά tags, που βοηθούν τους υπόλοιπους αναγνώστες να σχηματίσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για αυτά.

Οι δυνατότητες όμως της πλατφόρμας δεν σταματούν εδώ. Κάθε αναγνώστης μπορεί να φτιάξει, στο προσωπικό του προφίλ, μια λίστα με τα αγαπημένα του βιβλία καθώς και μια wish-list με τα βιβλία που σχεδιάζει να διαβάσει. Ταυτόχρονα, μπορεί να κάνει follow κάποιο βιβλίο ώστε να ενημερώνεται άμεσα εάν προστέθηκε κάποια νέα κριτική για αυτό. Follow μπορεί να κάνει και συγγραφείς, εκδότες αλλά και άλλους χρήστες που τον ενδιαφέρουν, ώστε να λαμβάνει ειδοποιήσεις σχετικά με τη δραστηριότητά τους.

Όπως αναφέραμε, η ανταλλαγή απόψεων με άλλους αναγνώστες είναι πολύ σημαντική και για αυτό το λόγο ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του bookfriends.gr είναι και η αλληλεπίδραση μεταξύ των αναγνωστών. Οι αναγνώστες μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, να αφήνουν σχόλια στις κριτικές άλλων αλλά και να κάνουν «like» σε αυτές που τους φάνηκαν χρήσιμες.

Εάν, λοιπόν, σου φάνηκαν ενδιαφέροντα τα παραπάνω και αγαπάς και εσύ το βιβλίο δεν έχεις παρά να δημιουργήσεις ένα προφίλ στην πλατφόρμα του bookfriends.gr και να ξεκινήσεις να μοιράζεσαι απόψεις και κριτικές με αληθινούς αναγνώστες ανά την Ελλάδα! Και μην ξεχνάς στο bookfriends χωράνε όλες οι απόψεις!