Το μέγεθος των επιχειρήσεων είναι συχνά αντιστρόφως ανάλογο των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, πόσο μάλλον τώρα, που η νέα πραγματικότητα έχει ορίσει νέους όρους στην αγορά απαιτώντας προσαρμοστικότητα και γρήγορα αντανακλαστικά. Με το κεφάλαιο να είναι εξ αρχής περιορισμένο, ακόμη και το μικρότερο πλήγμα στη ρευστότητα μπορεί να αποβεί μοιραίο για το περιθώριο κέρδους. Από τη στιγμή που οι πόροι είναι συγκεκριμένοι, η αποτελεσματικότητα στη διαχείρισή τους γίνεται κεντρικό διακύβευμα στην προσπάθεια των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων να επιτύχουν τους ετήσιους στόχους τους.

Φυσικά, προκειμένου να αποκομίσουμε το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος είναι απαραίτητο να κάνουμε και τις ανάλογες επενδύσεις. Ευτυχώς, όμως, αυτό δεν απαιτεί πάντα να διαθέσουμε ένα τεράστιο ποσό. Συχνά αρκεί απλώς να κινηθούμε έξυπνα σε κεντρικούς τομείς, όπως η διαδικτυακή μας εικόνα, οι παροχές προς τους υπαλλήλους που τυχόν απασχολούμε ή η μίσθωση αυτοκινήτου.

Πέντε μικρές κινήσεις με μεγάλο αντίκτυπο

Επενδύστε στην ιστοσελίδα

Όποιο και αν είναι το είδος της επιχείρησής σας, μια προσεγμένη ιστοσελίδα είναι ικανή να διευρύνει σημαντικά το πελατολόγιό σας, αλλά και να λειτουργήσει ως ηλεκτρονικό κατάστημα. Αντιθέτως, ένας ιστότοπος που φαίνεται αφημένος στην τύχη του, δημιουργεί την εντύπωση αναξιοπιστίας.

Ελέγξτε την παραγωγικότητά σας

Όσο μικρότερη είναι μια επιχείρηση, τόσο περισσότερο μπορεί να της κοστίσει ακόμη και μια μικρή εκτροπή από το ετήσιο πλάνο της. Για να μπορέσετε να διαχειριστείτε εγκαίρως οποιαδήποτε απόκλιση από την επιθυμητή πορεία των δραστηριοτήτων σας, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε τακτικά την παραγωγικότητά σας, μέσα από ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία reports.

Φροντίστε τους υπαλλήλους σας

Η μακροχρόνια συνεργασία με τους ίδιους εργαζόμενους είναι πάντα προς το συμφέρον μιας επιχείρησης μικρού ή μεσαίου μεγέθους. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να τους κρατά ευχαριστημένους. Εκτός από το ύψος του μισθού, αυτό μπορεί να επιτευχθεί και μέσα από τη δημιουργία ενός φιλικού εργασιακού περιβάλλοντος, αλλά και μέσα από άλλες παροχές, όπως η μίσθωση αυτοκινήτου ως επιβράβευση.

Μην περιφρονείτε τα social media

Τα κοινωνικά δίκτυα σας προσφέρουν τη δυνατότητα φθηνής διαφήμισης, αλλά και άμεσης επαφής με τους πελάτες σας. Με την κατάλληλη διαχείριση, μπορείτε να προσφέρετε after sales υπηρεσίες και να απαντάτε σε απορίες και κριτικές, αυξάνοντας τη σύνδεση του κοινού με την επιχείρησή σας.

Προτιμήστε τη μίσθωση αυτοκινήτου

Πολλοί πιστεύουν ότι το leasing αυτοκινήτων είναι μια επιλογή που αφορά μόνο τις μεγάλες εταιρείες. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν λόγοι να προτιμήσουμε ακόμη και το leasing για ιδιώτες – πολλώ δεν μάλλον εκείνο που απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Μέσα από ένα σταθερό μηνιαίο μίσθωμα έχουμε τη δυνατότητα να καλύπτουμε κάθε κόστος των επαγγελματικών μας οχημάτων, από τη συντήρηση και τις επισκευές, μέχρι τις αλλαγές ελαστικών, την ασφάλιση και τα τέλη κυκλοφορίας και να ελαχιστοποιήσουμε τις απρόβλεπτες δαπάνες.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο μπορεί να κοστίσει σε μια μικρή επιχείρηση ο προσωρινός παροπλισμός ενός επαγγελματικού οχήματος λόγω βλάβης. Η μίσθωση αυτοκινήτου μας δίνει την επιλογή οχήματος αντικατάστασης, επιτρέποντάς μας να συνεχίσουμε κανονικά τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες ό,τι και αν συμβεί.

Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να ανανεώνουμε τα οχήματά μας κάθε τρία με πέντε χρόνια, εξασφαλίζοντας ότι θα διαθέτουμε πάντα τα πιο αξιόπιστα εργαλεία – αλλά και ότι θα εξοικονομούμε κόστος καυσίμων χάρη στην εξελισσόμενη τεχνολογία.

Η απουσία ιδιόκτητου οχήματος από το ενεργητικό του ισολογισμού βελτιώνει τη ρευστότητα της επιχείρησης. Παράλληλα, οι νέες φοροαπαλλαγές για τη μίσθωση αυτοκινήτου μας επιτρέπουν εκτός από επαγγελματικά οχήματα να μισθώνουμε και αυτοκίνητα για τους υπαλλήλους μας.

Η δε αξία των οχημάτων, όπως και οποιοδήποτε κόστος συνδέεται με αυτά και προορίζεται για την προώθηση των συμφερόντων της επιχείρησής μας εκπίπτει 100% φορολογικά.

Το κυριότερο; Η μίσθωση αυτοκινήτου αντί της αγοράς, πολλές φορές μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες εταιρειών με τεράστια εμπειρία στο leasing για ιδιώτες και επιχειρήσεις, όπως είναι η LeasePlan. Έτσι, έχουμε να διαχειριστούμε ένα ζήτημα λιγότερο – και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Η LeasePlan, μέσα από τις υπηρεσίες και τα Special Deals που προσφέρει, μας απαλλάσσει από τα άγχη που σχετίζονται με τα επαγγελματικά μας αυτοκίνητα, ώστε να μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία: στη διεύρυνση των εργασιών της επιχείρησής μας. Ταυτόχρονα, μας δίνει τη δυνατότητα να οδηγούμε καινούργια αυτοκίνητα κάθε τέσσερα χρόνια, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα υπηρεσίες ασφάλισης και συντήρησης, με σταθερό μίσθωμα, κλείνοντας εύκολα και γρήγορα με ένα μόνο κλικ online συμβόλαιο leasing στο site της LeasePlan αφού επιλέξουμε το μοντέλο της αρεσκείας μας.

Ενημερωθείτε για τα προνόμια και τα Special Deals της LeasePlan στην ιστοσελίδα: www.leaseplan.gr