«Η δράστις της επίθεσης με το βιτριόλι στην Καλλιθέα όπως περιγράφεται από μάρτυρες και απεικονίζεται σε βίντεο είναι μία γυναίκα ηλικίας 30-40 ετών, αδύνατη, με μοντέρνο ντύσιμο -φορά σχετικά ανοιχτόχρωμα ρούχα (ζακέτα μέχρι τα πόδια, παντελόνι)- με μαλλιά ξανθά ή καστανά και μετρίου αναστήματος. Είχε τσάντα στην πλάτη και φαινόταν να βάδιζε με σχετικά γοργό βήμα.

Τα όσα έχουν αναφερθεί για μαυροντυμένη γυναίκα, με μαύρα μαλλιά ίσως απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα. Με βάση αυτήν την εικόνα, και την περιγραφή -παρότι μπορεί να είχε μία μερική μεταμφίεση ή να φορούσε περούκα- προσπαθούμε να την εντοπίσουμε. Εχει ομοιότητες με ορισμένες από τις υπόπτους για την εγκληματική επίθεση, όμως τίποτα δεν έχει αποσαφηνισθεί σε αυτή την υπόθεση.

»Στα 4-5 σενάρια που έχουμε εξετάσει για την εκπόρευση της επίθεσης, τα πρόσωπα που αναφέρονται έχουν δηλώσει άγνοια και φαίνεται να έχουν ισχυρά άλλοθι. Ισως συμβαίνει κάτι που δεν έχει προσδιορισθεί από την μέχρι τώρα έρευνα, με το δεδομένο ότι η συνεισφορά του άτυχου θύματος στην έρευνα είναι μικρή, χωρίς νέα αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Λόγω αυτής της έλλειψης βεβαιότητας κρίνεται τώρα ιδιαίτερα σημαντική -μετά την αλλαγή του κατηγορητηρίου σε «απόπειρα ανθρωποκτονίας» – η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ετσι ώστε να γίνουν σαρώσεις κλήσεων στην περιοχή της επίθεσης, να βρεθεί ίσως το ίχνος του κινητού της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι, να εξετασθούν και μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας τα άλλοθι ορισμένων υπόπτων αντικειμένων ή και να βρεθούν επίμαχες συνομιλίες».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα» υψηλόβαθμο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με την πορεία της έρευνας για την αποτρόπαια επίθεση, πριν από μία εβδομάδα, με καυστικό υγρό εναντίον της 34χρονής ιδιωτικής υπαλλήλου στη λεωφόρο Θησέως, στην Καλλιθέα. Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μετά από μία σειρά αναζητήσεων, έχουν σαφή εικόνα του σωματότυπου, της ηλικιακής ομάδας και άλλων στοιχείων της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι. Ομως επισημαίνουν ότι δεν έχουν προσδιορίσει -λόγω της λήψης από τις κάμερες και των μαρτυριών, σαφή χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση και εξετάζονται οι επαφές της 34χρονης στην ασφαλιστική εταιρεία που εργαζόταν, σε δύο άλλες συμπληρωματικές ενασχολήσεις της σε καταστήματα με τρόφιμα κλπ. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η δράστις της επίθεσης έχει προχωρήσει στην εγκληματική πράξη της με δική της πρωτοβουλία και η πιθανότητα να της έχει ανατεθεί η επίθεση από άλλο άτομο, είναι σχετικά μικρότερη.