Όλο και στενεύει ο κλοιός γύρω από τη δράστιδα που έριξε βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ είναι πολύ κοντά στο να δει καθαρά το πρόσωπο της μαυροφορεμένης, η οποία καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας την ώρα που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος.

Την ίδια ώρα στο «μικροσκόπιο» είναι επτά πρόσωπα από το φιλικό και το συγγενικό περιβάλλον της 34χρονης, τα οποία όμως έχουν δηλώσει άλλοθι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha,  η κατάθεση πρώην συντρόφου του θύματος έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα της υπόθεσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλυψε στους αστυνομικούς στοιχεία και λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή της 34χρονης με ιδιαίτερη σημασία για τις έρευνες.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν επίσης να εξετάζουν λεπτομερώς τα βίντεο που έχουν συλλέξει από την περιοχή της επίθεσης, ενώ επανεξετάζουν και τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων.

Μάλιστα, σήμερα ενδέχεται οι ειδικοί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ να καταφέρουν να ξεθολώσουν το πρόσωπο της δράστιδος σε συγκεκριμένο βίντεο από κάμερα της περιοχής και να «φωτίσουν» τα φωτογραφικά καρέ, ελπίζοντας να αποκαλυφθεί ποια από τις επτά γυναίκες είναι το πρόσωπο στη θολή φιγούρα.

Πάντως, ένα ακόμα στοιχείο που θα συμβάλει στη λύση του μυστηρίου της άγριας επίθεσης είναι το «σάρωμα» του κινητού της 34χρονης, με τους αναλυτές της ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας να ποντάρουν στο λάθος που έκανε η δράστις να κουβαλά ενεργοποιημένο το κινητό της τηλέφωνο τη στιγμή της επίθεσης.

Αυτό είναι το σκίτσο της γυναίκας που επιτέθηκε στην 34χρονη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο της δράστιδος, πρόκειται για μια γυναίκα μετρίου αναστήματος με ύψος κοντά στο 1.68.

Το χρώμα των μαλλιών της είναι μελί και το μήκος φθάνει μέχρι τον ώμο. Όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φορά ζακέτα μέχρι το γόνατο, αθλητικά παπούτσια, ενώ έχει και σακίδιο στην πλάτη. Φορά, όμως, και κασκέτο, ενώ χαρακτηρίζεται αθλητικός τύπος, αδύνατη και κινείται πολύ κοντά στον τόπο της επίθεσης και τη δεδομένη χρονική στιγμή που έγινε.

Αυτή τη στιγμή, η εικόνα της γυναίκας αναλύεται καρέ-καρέ, ενώ όπως φαίνεται η εικόνα της δεν είναι άγνωστη στους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μοιάζει με άτομο από το περιβάλλον της Ιωάννας.

Το σίγουρο είναι ότι όσο και αν προσπάθησε δεν απέφυγε τελικά μια συγκεκριμένη κάμερα που την έχει καταγράψει. Όταν τελειώσει η επεξεργασία της εικόνας θα γίνει η ταυτοποίηση και το πρόσωπο που έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα θα είναι στα χέρια της αστυνομίας.

Δικηγόρος οικογένειας 34χρονης: Περιμένουμε την ταυτοποίηση

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Νίκο Αλεξανδρή, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της μαυροφορεμένης.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Αλεξανδρής τόνισε ότι δεν αρκούν οι ενδείξεις που υπάρχουν, γι’ αυτό αναμένεται η ταυτοποίηση και η απόδειξη.

«Στην αρχή υπάρχει το σοκ της επίθεσης, αλλά περνώντας ο χρόνος ανασύρει μνήμες και τις μεταφέρει στην αστυνομία» είπε για την 34χρονη.

«Το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να φθάσει σε ασύλληπτα μονοπάτια που καταστρέφουν ζωές. Εξετάζονται ότι στοιχεία υπάρχουν» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας. «Το δυσκολότερο είναι το μετά. Θα πρέπει να αποκαταστήσει ένα μεγάλος μέρος των βλαβών που έχει υποστεί, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Έχει μακρύ δρόμο» κατέληξε.

.