Στις νεότερες πληροφορίες για την 34χρονη Ιωάννα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι αναφέρθηκε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης μιλώντας στην εκπομπή «ΜΕGA Mag», κάνοντας λόγο για πιθανό σενάριο «συμβολαίου θανάτου».

Ειδικότερα, ο ιδιωτικός ερευνητής τόνισε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η 34χρονη φαίνεται να έχει αρχίσει να ανακαλεί δειλά δειλά στη μνήμη της τα γεγονότα μετά το πρώτο σοκ από την επίθεση.

Ερωτηματικά έθεσε σχετικά με το αν η δράστις είναι και η ηθική αυτουργός της επίθεσης. «Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας και το σενάριο να υπάρχει ένα «συμβόλαιο θανάτου»  πίσω από την αποτρόπαιη πράξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούκαλης. Δηλαδή να πρόκειται για κάποιο άλλο πρόσωπο που ενδεχομένως να ανέθεσε σε άλλον την εγκληματική πράξη.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες του ιδιωτικού ερευνητή, αυτό το ενδεχόμενο το ψάχνουν οι Αρχές και σύντομα θα διευκρινιστεί.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η κατάθεση του οδηγού που μετέφερε την μαυροφορεμένη γυναίκα στον τόπο της επίθεσης. «Ο κλοιός έχει σφίξει για την δράστη και σύντομα θα υπάρξει διαλεύκανση της επίθεσης», εκτίμησε.

Το θειικό οξύ 

Παράλληλα ο κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χημικών αναφέρθηκε στην ευκολία προμήθειας για το θεικό οξύ.

Ο κ. Παπαδόπουλος, εξήγησε ότι η προμήθεια θεικού οξέως όπως και άλλων καυστικών υγρών από την αγορά είναι σχετικά εύκολη.

Για την επικινδυνότητα του, είπε ότι ακόμη και οι ατμοί του καυστικού υγρού μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα ρούχα και περιέγραψε τη λειτουργία του μόλις έρθει σε επαφή με την επιδερμίδα του ανθρώπου.