H 34χρονη Ιωάννα, που πριν από λίγες μέρες δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, ξεκαθάρισε ότι δεν πάει κάπου ο νους της για το ποια μπορεί να ήταν η δράστης και επανέλαβε πως δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα και προηγούμενα με κανέναν.

«Αυτό που αντίκρυσα δεν μπορεί να το διανοηθεί άνθρωπος» είπε ο κ. Λύτρας για την εικόνα της κοπέλας.  Ψυχολογικά η νεαρή γυναίκα είναι σε τραγική κατάσταση και έχει αφόρητους πόνους.

Αναφέρθηκε επίσης στις ποινές που προβλέπονται για τέτοιου είδους εγκλήματα. Σημείωσε πως η ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχθηκε η 34χρονη μπορεί να της κόστιζε τη ζωή και υπογράμμισε πως κατά την άποψή του θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Για τα σενάρια δεύτερου εμπλεκόμενου προσώπου στην υπόθεση της επίθεσης είπε πως δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο και πως οι δύο γυναίκες που φαίνονταν σε βίντεο δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό.

Το προφίλ του δράστη της επίθεσης – «Δεν έχει μετανιώσει»

Ο ψυχίατρος κ. Δημήτρης Σούρας αναφέρθηκε και εκείνος από την πλευρά του στην μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού που δέχθηκε η γυναίκα γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή της και άρα αντίστοιχη θα πρέπει να είναι και ποινή.

Σκιαγράφησε επίσης το προφίλ ανθρώπων που κάνουν τέτοιες εγκληματικές πράξεις διαχωρίζοντας τους σε τρεις κατηγορίες.

Επικρατέστερο σενάριο, όπως είπε, είναι δράστης να είναι γυναίκα. Μια γυναίκα με αντιπαλότητα και εκδικητικότητα, που ήθελε να καταστρέψει το όμορφο πρόσωπο και σώμα της 34χρονης.

Κατάφερε το σκοπό της και πιστεύω πως «όχι μόνο δεν το έχει μετανιώσει αλλά παίζει και το κρυφτό με την Αστυνομία» είπε ο κ. Σούρας.

Ανέλυσε επίσης τον ψυχολογικό μηχανισμό βάσει του οποίου μπορεί ένα άτομο με ψυχική διαταραχή να φθάσει σε τέτοια τέτοια εγκληματική συμπεριφορά.