Συζητήσεις για ένα νέο σχήμα προσώπων κατά το «μοντέλο Τσιόδρα» με ενεργό ρόλο στον επικείμενο «μαραθώνιο» για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας φαίνεται πως ξεκινούν ενόψει του περάσματος από την έξοδο του lockdown στην είσοδο της ύφεσης.

Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ως πιθανή τη δημιουργία μιας καινούργιας task force, η οποία θα έχει ευρύτερη συμβουλευτική αλλά και πρακτική δράση, δείχνοντας σε κάθε περίπτωση προς τον ερχόμενο Ιούνιο, όταν θα μπει επί τάπητος το πλάνο ανάκαμψης της οικονομίας.

Με δεδομένη τη μεγάλη ύφεση φέτος, πρωθυπουργικός στόχος, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, είναι το γρήγορο «rebound», που θα απαιτήσει ταχύτητα και σίγουρα αναπροσαρμογή των προ κορωνοϊού κυβερνητικών σχεδίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στη νέα πρόκληση διαχείρισης της οικονομικής κρίσης θα επιδιώξει να ενισχύσει την εικόνα του ευρύτερου συντονισμού (ήδη βρίσκονται επί ποδός οι σύμβουλοί του) και της εμπιστοσύνης κράτους – πολιτών, επιλέγοντας ίσως τον δοκιμασμένο δρόμο: ο λόγος σε κατ’ εξοχήν ειδικούς, παράλληλα με το προσωπικό αποτύπωμά του.

Γιατί σκοπεύει η κυβέρνηση να ακολουθήσει το μοντέλο «Τσιόδρα – Χαρδαλιά»;

Πώς θα προωθηθεί το brand «Ελλάδα»;

Τι γίνεται με τα σενάρια για ανασχηματισμό;

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» της Δευτέρας

«Μοντέλο Τσιόδρα» και στην οικονομία