Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία του Λουτρακίου από την τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι, όπου εντοπίστηκαν μέσα σε σπήλαιο από την ΕΜΑΚ νεκροί, τέσσερις άνδρες.

Οι τέσσερις άνδρες, ηλικίας 35,37, 49 και 72 ετών -οι τρεις κάτοικοι Λουτρακίου και ο τέταρτος Ισθμίων, ανασύρθηκαν νεκροί τα ξημερώματα του Σαββάτου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, καθώς η συζυγος του ενός άρχισε να ανησυχεί από την αργοπορία του και ειδοποίησε τις Αρχές.

Ασφυκτικός ο θάνατος των τεσσάρων ανδρών – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια

Οι έρευνες της αστυνομίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν την ζωή τους οι τέσσερις άνδρες είναι σε εξέλιξη ενώ έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τεσσάρων ανδρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική υπηρεσία ο θάνατος τους ήταν ασφυκτικός ενώ δεν βρέθηκαν σημάδια εγκληματικής ενέργειας.

Πιθανολογείται ότι πέθαναν από έλλειψη οξυγόνου γιατί βρίσκονταν σε 25 μέτρα βάθος. Οι ίδιες πηγές αποκλείουν το ενδεχόμενο, να οφείλεται σε εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, ο θάνατος των τεσσάρων ανδρών, καθώς η γεννήτρια που είχαν μαζί τους βρέθηκε κλειστή.

Γιατί πήγαν στη σπηλιά;

Η αστυνομία ερευνά για ποιο λόγο είχαν πάει στο σημείο, το οποίο ήταν καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι τέσσερις άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις άνδρες είχαν μαζί τους μία γεννήτρια και διάφορα εργαλεία, ενώ οι αρχές κινητοποιήθηκαν για την ανεύρεσή τους έπειτα από τηλεφώνημα που δέχθηκαν από άτομο του στενού περιβάλλοντος ενός εκ των θυμάτων.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πυροσβέστες που βρήκαν τις σορούς των τεσσάρων ανδρών, δεν διαπίστωσαν κάποια κατολίσθηση μέσα στην σπηλιά.

«Εψαχναν λίρες ή αρχαία»

Το πιθανότερο σενάριο, που εξετάζουν οι Αρχές, είναι τα 4 άτομα να έψαχναν για λίρες και ενδεχομένως βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής Γιώργο Γκιώνη, οι τέσσερις φίλοι είχαν μεταβεί στο σημείο ξημερώματα ενδεχομένως για να ψάξουν για αρχαία ή για λίρες.

Την συγκεκριμένη πληροφορία ανέφεραν νωρίτερα και τοπικά ΜΜΕ τα οποία έκαναν παράλληλα λόγο για θάνατο των 4 στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι τέσσερις άνδρες φέρονται να είχαν πληροφορίες πως στον χώρο των παλαιών αντιαεροπορικών υπόγειων καταφυγίων της διώρυγας της Κορίνθου υπήρχαν θαμμένες λίρες. Από το βράδυ της Παρασκευής, ξεκίνησαν  την έρευνά τους και αφού εντόπισαν τα σημεία, αποφάσισαν να πάνε να σκάψουν στο καταφύγιο για να βρουν τον «θησαυρό».

Το χρονικό της τραγωδίας

Βρέθηκαν νεκροί σε βάθος 20 μέτρων έχοντας γύρω τους πολλά εργαλεία και μια γεννήτρια.

Οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ γύρω στις 4 το πρωί, έφτασε και το κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, προκειμένου να ανασύρει τα πτώματα των τεσσάρων ανδρών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, τα τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν 21 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, αναφέρθηκε στο γεγονός.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, οι αρχές δέχθηκαν τηλεφώνημα στις 1:20 τα ξημερώματα. Η επιχείρηση εντοπισμού και ανάσυρσης των τεσσάρων ατόμων διήρκεσε έως τις 5:30 το πρωί.

«Ανασύραμε τέσσερα άτομα χωρίς τις αισθήσεις του. Διερευνάται το όλο συμβάν. Και γιατί βρέθηκαν εκεί οι άνθρωποι και για την αιτία του θανάτου τους» υπογράμμισε σχετικά.

Η γυναίκα που ειδοποίησε τις αρχές, ήταν η σύζυγος του ενός εκ των τεσσάρων θυμάτων. Μάλιστα, μαζί της είχε και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Ο χώρος στον όποιο βρεθήκαν οι τέσσερις άνθρωποι είχε βάθος περίπου 20 μέτρα.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι διερευνώνται και τα αίτια του θανάτου και γιατί είχαν μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, κάποιοι εξ αυτών φέρεται να βρέθηκαν νεκροί ενώ ακόμα κρατούσαν τα καλώδια στα χέρια τους.

Με βάση αυτό το σενάριο, άμεσα απαγορεύθηκε η κυκλοφορία προς το σημείο υπό το φόβο κάποιας νέας έκρηξης, ενώ περίπου στις 5 τα ξημερώματα, ξεκίνησε η επιχείρηση για την ανάσυρση των 4 πτωμάτων

Πηγή εικόνων: korinthostv.gr