Στην τελική ευθεία για τα «αποκαλυπτήρια» του κυβερνητικού πλάνου για το restart στον τουρισμό βρίσκεται το Μαξίμου, όπου ήδη επικρατεί πυρετός διαβουλεύσεων ενόψει των ανακοινώσεων που περιμένει εναγωνίως ο κλάδος.

Η ώρα των τελικών αποφάσεων έφτασε και ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να «κλειδώσει» τις λεπτομέρειες του πολυσύνθετου πρότζεκτ, που περιλαμβάνει τρία μεγάλα κεφάλαια: υγειονομικά πρωτόκολλα, εργασιακές ρυθμίσεις, χρηματοδοτική στήριξη.

Εξού και οι συζητήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και των επιτελών του είναι συνεχείς τόσο με το οικονομικό επιτελείο όσο και με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων – Τουρισμού, Μεταφορών και Ναυτιλίας.

Μάλιστα για αύριο το πρωί προγραμματίζεται η πιο κρίσιμη, κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου, κατά την οποία αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις.

Επιπλέον το πιθανότερο είναι ότι το Σάββατο θα ανακοινωθούν λεπτομερώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις αεροπορικές μετακινήσεις, με δεδομένο ότι επιδιώκεται η σταδιακή αύξηση των εσωτερικών πτήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση δεν έχει οριστεί ακόμα η μέρα ανακοίνωσης του συνολικού πακέτου για τον τουρισμό, κάτι που μαρτυρά μεταξύ άλλων τις δυσκολίες και τις «εύθραυστες» ισορροπίες του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Και ενώ κυβερνητικά στελέχη τοποθετούν τις ανακοινώσεις στις αρχές της εβδομάδας, η Δευτέρα δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο νέου τηλεοπτικού μηνύματος του Πρωθυπουργού προς τους πολίτες, πριν από την ανακοίνωση του σχεδίου από τα συναρμόδια υπουργεία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που προς το παρόν ούτε επιβεβαιώνονται ούτε διαψεύδονται.

Το συγκεκριμένο μοντέλο άλλωστε είχε επιλέξει το Μαξίμου στα τέλη Απριλίου για να παρουσιάσει την αποκαλούμενη «γέφυρα ασφαλείας» προς τη νέα καθημερινότητα.