Τα χειροκροτήματα από μόνα τους δεν λύνουν τα προβλήματα των χιλιάδων νοσηλευτών, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών και σημειώνει πως είναι υποχρέωση της κυβέρνησης «να περάσει από τα ωραία λόγια στις πράξεις».

Από τα ωραία λόγια στις πράξεις

Ειδικότερα, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/-τριας, πολλοί θα σπεύσουν να ευχαριστήσουν το νοσηλευτικό προσωπικό που με αυτοθυσία εδώ και δύο μήνες, δίνει αγώνα για να σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές».

Όμως, τονίζει, πως ένα ευχαριστώ «που θα μείνει μόνο στα λόγια, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, είναι πολύ λίγο και πολύ υποκριτικό. Είναι υποχρέωση όλων μας, και πάνω από όλα της κυβέρνησης, να περάσει από τα ωραία λόγια στις πράξεις».

Διαχρονική προσφορά

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «η προσφορά των νοσηλευτών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί, γιατί είναι διαχρονική. Ισχύει και σήμερα εν μέσω πανδημίας, όπως ίσχυε και παλαιότερα, όταν υπουργοί της ΝΔ απαξίωναν το έργο και την προσφορά τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας».

Προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προχώρησε, μεταξύ άλλων, σε μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, αύξησε τη χρηματοδότηση για τα δεδουλευμένα τους και έβαλε τέλος σε περικοπές και καθυστερήσεις. Αύξησε κατά 20% το ωρομίσθιο και κατοχύρωσε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

Τα χειροκροτήματα δεν λύνουν το πρόβλημα

Αναφέρει ότι αυτά δεν αρκούν και ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν, υπογραμμίζοντας ότι στη σημερινή συγκυρία η κυβέρνηση οφείλει: να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Να εντάξει το νοσηλευτικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Να νομοθετήσει τη δημιουργία ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου και να κατοχυρώσει θεσμικά και επιστημονικά το νοσηλευτικό προσωπικό.

«Γιατί τα χειροκροτήματα από μόνα τους δεν λύνουν τα προβλήματα των χιλιάδων νοσηλευτών», τονίζει.