«Από το παράθυρο σου πέρασε το καλοκαίρι, πέρασε κι η συννεφιά, πέρασε όλη μας η αγάπη, πέρασε όλη μας η πίκρα, πέρασε και η χαρά», ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας στην αρχή ιδιαίτερης αποψινής βραδιάς μαζί με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Το αφιέρωμα του Γιώργου Νταλάρα σήμερα θα είναι γεμάτο με τραγούδια που μας φέρνουν πιο κοντά, μια ανάσα θα βρεθούμε ο ένας από τον άλλον, νοερά όπως επιβάλλουν οι συνθήκες.

«Ευτυχώς περάσαμε από την καραντίνα, τα δύσκολα πέρασαν, αλλά πρέπει να έχουμε το νου μας», είπε ο Γιώργος Νταλάρας μετά την πρώτη του ερμηνεία.

Μαζί και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας ακόμα και με τους μουσικούς του, ο Έλληνας τραγουδιστής, ανέφερε ότι: «Η μουσική είναι το μόνο πράγμα που ενώνει τους ανθρώπους, δεν λογαριάζει φυλές, χρώματα. Είναι η μεγαλύτερη δύναμη που έχει ο άνθρωπος. Με υπομονή και σύνεση θα τα καταφέρουμε».

Η αποψινή βραδιά θα είναι γεμάτη με τραγούδια που μας φέρνουν πιο κοντά, μια ανάσα θα βρεθούμε ο ένας από τον άλλον, νοερά όπως επιβάλλουν οι συνθήκες.

«Μην μου κακιώσετε», ζήτησε στους τηλεθεατές του MEGA ο Έλληνας καλλιτέχνης «δεν θα πούμε τα τραγούδια που τραγούδησα στους δίσκους μου, ένιωσα ότι έχουμε κάποιες άγκυρες που μας κρατάνε, αυτές οι άγκυρες στο κομμάτι του τραγουδιού είναι ο Τσιτσάνης και ο Θεοδωράκης».

Ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε ακόμα και στους συνεργάτες του: «Οι μουσικοί και οι τεχνικοί. Αυτοί οι άνθρωποι δεν φαίνονται όσο τους αξίζει, γιατί κατά κάποιο περίεργο τρόπο τους κλέβουμε εμείς το φως τους. Και μου αρέσει να λέω, κυρίως για να το ακούω και εγώ, ότι ό,τι και να νομίζουμε για τον εαυτό μας πάντα θα είναι κάτι λιγότερο χωρίς τους άλλους γύρω μας».

Τι κι αν οι συναυλίες έχουν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας; Απόψε οι ερμηνείες του Γιώργου Νταλάρα θα μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε μια τεράστια μουσική σκηνή.

Τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Βασίλη Τσιτσάνη που μας συντροφεύουν εδώ και δεκαετίες ζωντανεύουν και μας φέρνουν όλους πιο κοντά.

Μαζί με τον μοναδικό ερμηνευτή σπουδαίοι καλεσμένοι

Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, σε αυτή την ιδιαίτερη συνάντηση, όπου και πάλι η μουσική γίνεται ο συνδετικός μας κρίκος, θα τραγουδήσουν και η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Χρήστος Μάστορας, ο Δημήτρης Μπάσης, η Ασπασία Στρατηγού και η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Ο Κώστας Γαβράς από το Παρίσι έστειλε δικό του μήνυμα ενώ μια εμφάνιση-έκπληξη θα κάνει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Μετά τις μαγευτικές βραδιές με τον Αντώνη Ρέμο και την Άννα Βίσση που είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στον κόσμο, ο Γιώργος Νταλάρας μπαίνει στα σπίτια των τηλεθεατών του MEGA και στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας