Για τη νέα εποχή της τεχνολογίας και πως αυτή εφαρμόζεται στο δικό μας κράτος μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως όσα βλέπουμε να εφαρμόζονται εντός λίγων εβδομάδων είναι προϊόντα μεγάλης προετοιμασίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Προετοιμαζόμασταν από την πρώτη στιγμή. Τα περισσότερα από όσα βλέπει ο πολίτης τα προετοιμάζαμε σιωπηρά. Όχι όλα, κάποια αφορούν την κρίση που διανύουμε»

«Για παράδειγμα η άυλη συνταγογράφηση ήταν εκκρεμότητα ετών και τώρα έγινε ανάγκη.  Πάνω από 210.000 εγγραφές και παραπάνω από 300.000 συνταγές που έχουν γίνει μέσω του συστήματος.

Αρκεί μία μόνο εγγραφή στο σύστημα χρειάζεται. Θα έρχεται ένα SMS στο κινητό ή στο μέηλ και με αυτό πηγαίνεις στο φαρμακείο.

Οι γιατροί πληρώνονται κανονικά. Το σύστημα δεν έρχεται να ανατρέψει αλλά να ενδυναμώσει. Είναι βοηθητικό για τις χρόνιες παθήσεις. Σε επαναλαμβανόμενες συνταγές.Λαμβάνουμε καθημερινά μηνύματα ότι είναι πολύ βοηθητικό»

Αναφορικά με την ηλεκτρονική εφαρμογή opengov.gr

«Τα νέα συστήματα πρέπει να κρατάνε. Το gov. gr έχει νέα αισθητική, νέο τρόπο σκέψης. Ψάξαμε πόσες ψηφιακές υπηρεσίες, οι παλιές, ήταν 501. Οι περισσότερες άνθρωποι δεν τις ήξεραν», υπογράμμισε.

«Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι το κράτος είναι ένα και οφείλει να τον εξυπηρετεί. Όλες οι υπηρεσίες συγκεντρώνονται σε ένα σημείο», συμπλήρωσε.