Διεύρυνση των δικαιούχων του μέτρου μείωσης του ενοικίου κατά 40% προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, παράθυρο άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών και για την παράταση ισχύος του πλαισίου προστασίας α’ κατοικίας μετά τις 30 Απριλίου, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει τη χρονική διάρκεια της παράτασης.

Μείωση ενοικίου και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Ο υπουργός, δήλωσε πως επίκειται διάταξη νόμου με την οποία θα διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής της έκπτωσης στα ενοίκια κατά 40% και για επιχειρήσεις οι οποίες δεν έκλεισαν με κρατική εντολή, αλλά πλήττονται από την πανδημία, καθώς και για τους εργαζομένους σε αυτές τις επιχειρήσεις.

«Χωρίς να θεωρήσετε κάτι δεδομένο, κατά πάσα πιθανότητα τις επόμενες ημέρες και ώρες, θα νομοθετήσουμε και για όλες τις άλλες επιχειρήσεις που πλήττονται και δεν έκλεισαν με κυβερνητική εντολή τη μείωση του ενοικίου κατά 40%. Με τις αντίστοιχες προβλέψεις για τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στο σταθμό Ant1.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από