Φέτος το Πάσχα θα είναι σίγουρα διαφορετικό από κάθε άλλη χρονιά λόγω της πανδημίας του κοροναϊού καθώς όλα αλλάζουν.

Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να μην υπάρξουν τεχνητές ελλείψεις στην αγορά κατά την περίοδο του Πάσχα.

Πλήρης επάρκεια αγαθών θα υπάρχει αυτό το διάστημα διαβεβαιώνουν οι παράγοντες της αγοράς αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ενδεικτικά είναι όσα είπε ο κ. Κλεάνθης Τσιρώνης, πρόεδρος Ένωσης Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς, ο οποίος τόνισε πως η κίνηση σίγουρα είναι πεσμένη αφού ο κόσμος δεν κυκλοφορεί, ωστόσο, οι πολίτες ούτως ή άλλως για την περίοδο του φετινού Πάσχα θα ψωνίσουν για να ψήσουν τον παραδοσιακό οβελία όχι στη σούβλα αλλά στον φούρνο.

Ο κ. Πάνος Σταμπουλίδης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, διαβεβαίωσε ότι στην αγορά δεν θα παρουσιαστεί καμία έλλειψη, καθώς όπως είπε έχουν περιοριστεί οι εξαγωγές ιδίως σε χώρες που γιορτάζουν Καθολικό Πάσχα.

Για τις περιπτώσεις αισχροκέρδειας – σε αντισηπτικά, καύσιμα- τόνισε ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι για τις τιμές που υπήρχαν πριν την 1η Φεβρουαρίου και τη διαμόρφωσή τους μετά αυτήν την ημερομηνία, και επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Επίσης οι έλεγχοι διευρύνονται στον κλάδο των τροφίμων.

Στις δυσκολίες του εφοδιασμού στην αγορά, αναφέρθηκε ο κ. Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, ο οποίος από την πλευρά του τόνισε ότι η η εφοδιαστική αλυσίδα δεν έχει διαρραγεί.

«Σίγουρα υπάρχουν περιορισμοί σε πολλές περιπτώσεις, αλλά υπάρχει επάρκεια αγαθών και λαχανικών και οι καταναλωτές να μην ανησυχούν και να μην τρέχουν να αποθηκεύουν τρόφιμα στο σπίτι τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από