Για το ενδεχόμενο να τεθεί χρονικός περιορισμός στην απαγόρευση κυκλοφορίας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Πέτσας  δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθούν χρονικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις, προκειμένου ο πολίτης «να βγαίνει μια – δυο φορές, να συνδυάζει τις μετακινήσεις του, να είναι σύντομες».

«Θέλουμε να συνδυάσουμε τον χρονικό περιορισμό και την αποστολή στο 13033 ώστε να αναφέρεται η ώρα», εξήγησε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, την Τετάρτη.

Πρόσθεσε ότι εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε άλλες πόλεις όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Φέτος το Πάσχα «δεν θα σουβλίσουμε αρνί»

Μιλώντας για το Πάσχα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι φέτος θα είναι διαφορετικό.

Όπως είπε, θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόσθεσε ότι φέτος οι πολίτες δεν θα μετακινηθούν στην επαρχία, ενώ δεν απέκλεισε να ληφθούν επιπλέον μέτρα για να εφαρμοστεί η απαγόρευση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού, λέγοντας ότι «φέτος δεν θα σουβλίσουμε αρνί» χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πώς θα εφαρμοστεί η απαγόρευση.

«Αυτό το Πάσχα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε αρνί στην αυλή, δεν θα πάμε στην Εκκλησία, θα γιορτάσουμε με την πίστη μέσα μας γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια στιγμιαία επιπολαιότητα να χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Το αρνί θα ψηθεί στον φούρνο

Ερωτηθείς ειδικά για το σούβλισμα του αρνιού, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό».

«Ας μη γελιόμαστε μεταξύ μας, είναι ένα σημείο (σ.σ. ο χώρος του σουβλίσματος) που μαζεύεται κόσμος», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι φέτος το αρνί θα πρέπει να ψηθεί στο φούρνο.

«Όχι στο σούβλισμα του αρνιού. Φέτος να το ψήσουν στο φούρνο να μην μαζευτούν όπως συνήθως», δήλωσε.