Φαίνεται πως οι 36.864 θάνατοι, εκ των οποίων μόνοι οι 43 στη χώρα μας, αλλά και ο πανικός που έχει σπείρει σε ολόκληρο τον κόσμο η επέλαση του κοροναϊού δεν αρκούν σε κάποιους για να κατανοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Μπορεί η χώρα μας, κατά γενική ομολογία, να παίρνει μέχρι στιγμής καλό βαθμό στην αντιμετώπιση του κοροναϊού, ωστόσο άπαντες οι ειδικοί τονίζουν πως αν χαλαρώσουμε τώρα, υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος να βρεθούμε σε «τροχιά Ιταλίας», αφού η μάχη με τον φονικό ιό βρίσκεται ακόμα στην αρχή της.

Όμως οι προσπάθειες της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων κινδυνεύουν να πέσουν στο κενό από λίγους ανεγκέφαλους που δεν υπολογίζουν τόσο τη δική τους ασφάλεια, όσο και την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου.

Ένα τρανό παράδειγμα των παραπάνω είναι όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη χθες και σήμερα. Το παραλιακό μέτωπο και τις δύο αυτές ημέρες γέμισε από πολίτες οι οποίοι αθλούνταν κατά δεκάδες. Μάλιστα, στις εικόνες που δίνει στη δημοσιότητα το MEGA φαίνονται πολλοί εξ αυτών να κρατούν και καφέ στο χέρι, χωρίς να αθλούνται…

Οι εικόνες θυμίζουν εποχές προ του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ενώ ακόμα και όσοι αθλούνταν, εφόσον διέθεταν το κατάλληλο έγγραφο ή μήνυμα από το 13033, είναι ξεκάθαρο πως ο τρόπος με τον οποίο αθλούνται «καταργεί» τα μέτρα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο χθες και σήμερα σημειώθηκαν περίπου 300 παραβάσεις στη Θεσσαλονίκη με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων να μην έχουν καν μαζί τους την υπεύθυνη δήλωση που χρειάζεται.

Κλείνει την παραλία ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Μάλιστα, η εγκληματική αυτή ανευθυνότητα των πολιτών πυροδότησε και εξελίξεις, αφου με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα να έρχεται σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα μάλιστα με το thestival.gr, μετά από αυτή την επαφή, ο κ. Ζέρβας αναμένει κεντρική απόφαση για σημεία μεγάλων πόλεων όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Εάν καθυστερήσουν οι σχετικές ενέργειες, συνεργάτες του δημάρχου τονίζουν ότι θα λάβει ο ίδιος ο Κ. Ζέρβας τη μεγάλη απόφαση να αποκλείσει την πρόσβαση στην παραλία με τη συνεργασία Ελληνικής και Δημοτικής αστυνομίας.

Μάλιστα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη απόψε στο δημαρχείο της πόλης για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το θέμα.