Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να γνωστοποιήσει πόσοι έκαναν αίτηση να προσληφθούν στο ΕΣΥ και πόσοι θα ενταχθούν το επόμενο κρίσιμο 15μερο.

Χρειάζεται προσωπικό το ΕΣΥ

«Οι πολίτες αισθάνονται ασφάλεια μόνο όταν γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει» τόνισε η κα Γεροβασίλη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ιωάννινα TV» και αναρωτήθηκε «πόσο γρήγορα προχωρούν οι διαδικασίες».

«Βεβαίως πρέπει να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ! Βεβαίως χρειάζονται αναπνευστήρες! Όμως δεν υπάρχουν ΜΕΘ που μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό» συμπλήρωσε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επί μνημονίων έγιναν 19.500 προσλήψεις στην Υγεία και «αφήσαμε και εγκεκριμένες προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού γιατρών και νοσηλευτών. Η ΝΔ τις πάγωσε!».

Αοριστία

Τόνισε ακόμη πως «με το ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας πλέον σε αναστολή, δεν δικαιολογείται να είναι δειλά τα οικονομικά μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης προς εργαζόμενους- επιχειρήσεις -και κοινωνικά αδύναμους».

Σχολιάζοντας ειδικότερα τα όσα είπε χτες ο υπουργός Υγείας η κα Γεροβασίλη ανέφερε: «Ο κ. Κικίλιας αποθαρρύνει δια της αοριστίας του: Ποιο είναι το πλάνο προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών τις επόμενες ημέρες; Με ποια μέτρα και όρους προστασίας υλοποιείται;»

Σχετικά έγκαιρα

Από εκεί και πέρα η κα Γεροβασίλη σημείωσε πως «είμαστε σχεδόν στην αρχή μιας δύσκολης πορείας. Ας ελπίσουμε ότι θα εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο στη χώρα μας ώστε να μη ζήσουμε στιγμές της γειτονικής μας χώρας (σ.σ. Ιταλία). Ότι τα μέτρα θα δράσουν έτσι ώστε να μην υπάρξει συμφόρηση του δημοσίου συστήματος υγείας».

Σε ότι αφορά τα ως τώρα ανακοινωθέντα μέτρα τόσο για τον περιορισμό της κυκλοφορίας και τη μείωση της διασποράς του κοροναϊού η κα Γεροβασίλη είπε πως «όλα τα μέτρα στήριξης είναι σε θετική κατεύθυνση» ωστόσο υπογράμμισε πως χρειάζεται πιο γενναία στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων για όσο διαρκέσει η πανδημία.

Ως προς το έγκαιρο της λήψης των μέτρων η κα Γεροβασίλη σχολίασε πως «από τη μία ελήφθησαν σχετικά έγκαιρα, όμως όχι καθολικά και ταυτόχρονα» και ανέφερε ως ένα ενδεικτικό παράδειγμα τις ανοιχτές εκκλησίες την ώρα που είχαν κλείσει τα σχολεία.

Καταρρέει μια φούσκα

Ειδικότερα για το σύστημα Υγείας η κα Γεροβασίλη τόνισε πως στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ θωράκιζε το δημόσιο σύστημα υγείας, εν μέσω κρίσης και η ΝΔ ζητούσε να κλείσουν τα μισά νοσοκομεία.

«Θα πρέπει όμως να αναλογιστούμε επίσης ότι επί των ημερών μας, που κι εμείς εφαρμόσαμε ένα 3ο μνημόνιο, προσπαθήσαμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, την ώρα που η ΝΔ ως αντιπολίτευση έλεγε ότι τα μισά νοσοκομεία πρέπει να κλείσουν, διότι ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που πρέπει να στηρίξει το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, μέσω των ιδιωτικών ασφαλιστικών ταμείων. Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτά σήμερα καταρρέουν, στ’ αλήθεια καταρρέει μία φούσκα».