Αλλαγές στα ωράρια των καταστημάτων επεξεργάζεται η κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα σούπερ μάρκετ να μην είναι ανοιχτά τις επόμενες Κυριακές.

«Σέβομαι απολύτως τον κόπο των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ. Δεν θέλω να ταλαιπωρώ τον κόσμο χωρίς λόγο», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στην απαγόρευση κυκλοφορίας, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι για τους συνεπείς πολίτες δεν αλλάζει κάτι. «Και σούπερ μάρκετ θα πάμε και στο φαρμακείο θα πάμε» και εξήγησε ότι το μέτρο ελήφθη για εκείνους που δεν είχαν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Όλοι πρέπει να προσευχηθούμε να μην φθάσουμε στο σημείο που έφθασε η Ιταλία ή και η Ισπανία. Αυτή είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί. Εάν 10.000.000 Έλληνες πειθαρχήσουν και 10 δεν πειθαρχήσουν, θα κολλήσουν και τους άλλους», σημείωσε.

Έκανε δε λόγο για ένα “ακραίο μέτρο” που κανείς δεν ονειρευόταν, ως κυβέρνηση, να λάβει, αλλά «πρέπει να νικήσουμε τον ιό και να βγει η Ελλάδα νικήτρια».