Σε νέο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για τον κοροναϊό θα προχωρήσει το απόγεμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ακριβής ώρα που θα γίνει η δήλωση του πρωθυπουργού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης, πέραν τον γνωστών συστάσεων για συμμόρφωση με τα έκτακτα μέτρα, θα αναφερθεί εκτενώς και στην οικονομία. Αφενός στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων που ανακοίνωσαν χθες τρεις υπουργοί, αφετέρου στην απόφαση της ΕΚΤ να ενισχύσει την ευρωπαϊκή οικονομία με 750 δισ. ευρώ και στην ένταξη της Ελλάδας σ’ αυτό το πρόγραμμα.

Θα μιλήσει για τα οφέλη που φέρνει η αύξηση της ρευστότητας και στην προσπάθεια που γίνεται -και με την αναβολή του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%- να στηρχθεί η ελληνική οικονομία.

Στο προηγούμενο του διάγγελμα ο πρωθυπουργός  χρησιμοποίησε αρκετές φορές τις λέξεις «πόλεμος» «μάχη» και τα παράγωγά τους και μάλιστα ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν «θύματα», κάνοντας λόγο για «πολεμική οικονομία». Τόνισε ότι «οι δύσκολες ημέρες είναι μπροστά» και μίλησε για κρίσιμο δίμηνο!

Είχε αναφερθεί στα μέτρα που θα ληφθούν για την στήριξης της αγοράς και του συστήματος υγείας, ενώ είχε απευθύνει εκκληση στους εργοδότες να μην κάνουν απολύσεις.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρούνται. Ενώ είχε τονίσει πως οι παραβάτες θα τιμωρούνται παραδειγματικά.