Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που έχουν παρατηρηθεί, την αύξηση τιμών, αλλά και το πακέτο νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε ορισμένα προϊόντα έχει παρατηρηθεί όντως αύξηση τιμών, αλλά αυτό συμβαίνει λόγω αύξησης της ζήτησης.

Για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας υποστήριξε πως ο έλεγχος εμπίπτει στο υπουργείο Ανάπτυξης και πως με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί, όταν εντοπίζονται τέτοια φαινόμενα, αντιμετωπίζονται σαν αδικήματα.

Κληθείς να απαντήσει σε ποια προϊόντα παρατηρείται αισχροκέρδεια, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά για προϊόντα όπου υπάρχει αύξηση τιμών, όπως είναι το σιτάρι.

«Υπάρχει μια σειρά από ασυνέχειες, μη κανονικές συμπεριφορές στην αγορά τροφίμων», δήλωσε ο υπουργός, και εξήγησε πως σε νωπά προϊόντα και κονσέρβες υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ενώ στις ιχθυοκαλλιέργειες και την αλιεία η ζήτηση έχει πέσει και αυτό γιατί οι κύριες εξαγωγικές δραστηριότητες ήταν προς την Ιταλία, η οποία αυτή τη στιγμή δίνει τη δική της μάχη κατά του κορωνοϊού. Με χθεσινή παρέμβαση προτάθηκε η αλλαγή δύο κανονισμών της ΕΕ που αφορουν στο πρόγραμμα αλιείας προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να στηριχθούν οι αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από