Η διαφορά ώρας με το μακρινό Ιράν είναι μόλις 90 λεπτά.

Ο Νίκος Πουρσανίδης δείχνει από την άλλη άκρη του υπολογιστή ευδιάθετος. Τον τελευταίο μήνα βρίσκεται στη χώρα του Περσικού Κόλπου λαμβάνοντας μέρος στη μεγαλύτερη και ακριβότερη παραγωγή που έχει γυριστεί ποτέ για την ιρανική τηλεόραση. Αρχικά τη συζήτηση μονοπωλεί ο κορωνοϊός με τα χιλιάδες κρούσματα και τα εκατοντάδες θύματα στον Ιράν.

«Είμαστε καλά» λέει καθησυχαστικά. «Βρισκόμαστε στο νησί Κεσμ, στα στενό του Ορμούζ. Εδώ ουσιαστικά είναι καλοκαίρι και δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα μέχρι στιγμής».

Πέταξε πρώτη φορά για τη χώρα της Μέσης Ανατολής στις 9 Ιανουαρίου. Πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά «Σαλμάν Φαρσί» που σκηνοθετεί ο διάσημος ιρανός σκηνοθέτης Νταβούντ Μιρμπακερί, ένας πραγματικός σταρ στη χώρα του και στη Μέση Ανατολή, ο οποίος φημίζεται για τις επικές παραγωγές που γυρίζει με τα αστρονομικά μπάτζετ.

«Ο ήρωας της σειράς ταξιδεύει μέσα στον χρόνο, περνώντας μέσα από τις εποχές και τις θρησκείες που γνώρισε το Ιράν: τον ζωροαστρισμό, τον χριστιανισμό, την έλευση του Ισλάμ. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην εποχή του Βυζαντίου, στα χρόνια του Ιουστινιανού.

Ερμηνεύω έναν βυζαντινό στρατηγό που βρίσκεται στα σύνορα της αυτοκρατορίας και με τον στρατό του επιτίθεται στους Πέρσες» εξηγεί.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Ερη Βαρδάκη συνομιλεί μαζί του για τη διεθνή πορεία του, για τη συνάντησή του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο που τον καθόρισε και για τα μελλοντικά σχέδια του.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»