Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο MEGA και εξήγησε τι ακριβώς θα γίνει με τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα νέα μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού.

Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε διευκρινίσεις για τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο και τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να στηριχτούν οι επιχειρήσεις που βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται δραματικά.

«Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν από τις αποφάσεις της κυβέρνησης θα υπάρξει ειδική πρόνοια από το υπουργείο εργασίας και οι υπάλληλοι θα λάβουν έκτακτο επίδομα από το κράτος» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός τόνισε ότι για τις επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν έστω με μειωμένο ή πολύ μειωμένο τζίρο «θα έρθουμε σε δεύτερο χρόνο –ανάλογα με το πόσο μας αφήσουν να χρησιμοποιήσουμε το ΕΣΠΑ- να δούμε ένα έκτακτο χρηματικό βοήθημα. Ανά κλάδο και ανά περιοχή θα συγκρίνουμε τον τζίρο της κάθε επιχείρησης με τον αντίστοιχο πέρυσι και θα δούμε ένα βοήθημα για να καλύψουμε τη διαφορά»

«Δυστυχώς για ένα μήνα όλοι θα ξεβολευτούμε. Μην φτάσουμε στο άλλο άκρο. Με τα λεφτά που έχουμε θα κινηθούμε. Εγώ δεν είμαι λοιμωξιολόγος και δεν θέλω να το παίξω γιατρός. Οι εκτιμήσεις των γιατρών είναι ότι μπορεί να είναι από ένα έως δύο μήνες» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.