Μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία της Πάτρας έχει ο κοροναϊός σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», ο κ. Μαρλαφέκας, σημείωσε πως η τοπική οικονομία μέχρι στιγμής έχει υποστεί πτώση του τζίρου της 70%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η πτώση φτάνει το 90%.

«Είναι δύσκολες καταστάσεις. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιό να μας νικήσει ψυχολογικά. Δεν πρέπει να σταματήσει η ζωή μας» ανέφερε.

«Γνώστης της κατάστασης ο υπουργός»

Σχετικά με την επικοινωνία που είχε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο κ. Μαρλαφέκας, τόνισε ότι «ο υπουργός είναι γνώστης της κατάστασης. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον κ. Σταϊκούρα. Αυτό που μπορεί να κάνει η οικονομία και αντέχει, θα το κάνει».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκανε λόγο πώς τα μέτρα στήριξης που λαμβάνονται αφορούν όλη την Ελλάδα «όχι μόνο της πληγείσες στη Δυτική Ελλάδα».

Αναφορικά με την πόλη του, επανέλαβε πώς υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα συγκριτικά με άλλες περιοχές μια και «είχαμε ήδη μείωση τζίρου λόγω της ματαίωσης του καρναβαλιού». «Αυτό είναι το τουριστικό προϊόν που έχουμε ως Πάτρα. Κι αυτό μας πήγε πίσω» σημείωσε χαρακτηριστικά.