Ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί και πιθανότατα θα οδηγηθούμε σε αναβολή του αγώνα ανάμεσα στην Αρμάνι και τον Ολυμπιακό. Το Μιλάνο είναι σε καραντίνα, οι πτήσεις (από και προς) έχουν ακυρωθεί, οι Ιταλοί έχουν αναβάλει όλες τις εσωτερικές αθλητικές δραστηριότητες κι οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν επίσημο αίτημα στην Ευρωλίγκα, να δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο.

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έστειλε πριν από λίγο αίτημα στην Ευρωλίγκα, για αναβολή, ή αλλαγή έδρας του αγώνα της Πέμπτης με την Αρμάνι Μιλάνο. Ο Ολυμπιακός πρότεινε ως εναλλακτική έδρα του αγώνα τη Ρώμη, τη Γένοβα, ή άλλη χώρα, ενημερώνοντας σε αυτή την περίπτωση ότι η αποστολή θα ταξιδέψει αυθημερόν με πτήση τσάρτερ».

Προς το παρόν η Ευρωλίγκα δεν έχει απαντήσει, αλλά είναι πρόδηλο ότι δεν πρόκειται ούτε την αποστολή του Ολυμπιακού να θέσει σε κίνδυνο, ούτε να της επιβάλλει να πάει σε ένα σημείο, όπου δεν υπάρχουν πτήσεις. Άλλωστε, η ντιρεκτίβα και προς τους διαιτητές είναι να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή να κλείσουν αεροπορικά εισιτήρια, καθώς τα πάντα είναι στον αέρα.

Το πιθανότερο είναι πως θα αναβληθεί η αναμέτρηση, καθώς ούτε για την Αρμάνι είναι εύκολο να μετακινηθεί, ούτε είναι απλή διαδικασία (για το εσωτερικό της Ιταλίας) να γίνει αγώνας σε κάποια άλλη πόλη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αλλά, ας περιμένουμε την επίσημη τοποθέτηση.