Ο Ρικ Πιτίνο μετά το παιχνίδι στο «Σοφία Μπεφόν» αναφέρθηκε στην εμφάνιση του Νίκου Περσίδη, αλλά και τη συνέχεια της ομάδας του στην Ευρωλίγκα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για τη νίκη της ομάδας του επί του Ιωνικού, ενώ αναφέρθηκε και στην βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την οποία πάντως είχε και τις… απορίες του.

Ο Πιτίνο μίλησε:

– Για το τι κρατάει από το παιχνίδι: «Θέλαμε να δουλέψουμε κάποια πράγματα επιθετικά, όπως η κίνηση μακριά από την μπάλα. Το κάναμε αρκετά καλά στο πρώτο μέρος. Προφανώς έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι την Παρασκευή με τη Φενέρμπαχτσε. Επίσης κρατάμε το μεγάλο παιχνίδι που έκανε ο νεαρός παίκτης μας, ο Νίκος (Περσίδης), ο οποίος δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής φέτος. Σήμερα όμως έπαιξε εκπληκτικά».

– Για το αν είναι κακή η ατμόσφαιρα μετά τη βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ: «Αλήθεια, δεν έχω ιδέα για τι μιλάτε. Προφανώς, το να χάνεις δεν είναι εύκολο. Σε κανέναν δεν αρέσει η ήττα. Είναι ένα ωραίο γκρουπ παικτών αυτό που έχω.

Παρακολούθησα κάθε δευτερόλεπτο της τελευταίας ήττας μας, από την ΤΣΣΚΑ, δύο φορές. Δεν κάναμε μπλοκ άουτ, δεν παίξαμε καλή άμυνα στο transition, που είναι βασικά κομμάτια του παιχνιδιού. Η προσπάθεια όμως, κι η επιθυμία ήταν «εκεί». Εγώ το είδα, εσείς όχι. Μπορεί να χάσαμε, αλλά είμαστε ακόμη εντός της οκτάδας. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

– Για το tweet που έκανε το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας πως θα πεθάνει με τους παίκτες του: «Είναι μια καλή ομάδα, όσον αφορά στην διάθεση και την προσπάθεια. Μπορεί στο κομμάτι της εκτέλεσης να μην πήγαμε καλά. Ελπίζω πως αυτό θα έρθει την Παρασκευή το βράδυ».