Σε εφαρμογή βάζει η Ελληνική Αστυνομία το νέο σχέδιο για την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Περίπου 180 αστυνομικοί, κυρίως της ΥΜΕΤ, που θα επιβαίνουν σε δέκα βαν, θα «σαρώνουν» από τις επόμενες ημέρες τις περιοχές γύρω από την οδό Μενάνδρου, τον Κεραμεικό, το Μεταξουργείο, το Μοναστηράκι, για τον περιορισμό της εγκληματικότητας και τον εμφύλιο των αλλοδαπών κακοποιών που προκαλούν τρόμο στο κέντρο της Αθήνας.

Κι αυτό, ύστερα από τη δολοφονία, πριν από μια εβδομάδα, ενός νεαρού Αφγανού, όπως και 4-5 παρομοίων αιματηρών μαζικών συμπλοκών που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην ίδια περιοχή.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δύο σεσημασμένων νεαρών Πακιστανών που φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί της προαναφερόμενης δολοφονίας στην οδό Μενάνδρου.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής γύρω από την οδό Μενάνδρου στο Mega, όσο η Αστυνομία βρίσκεται εκεί και περιπολεί αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια, ενώ αυτό σταματά όταν οι αστυνομικοί απομακρύνονται.