Καλεσμένος στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (19/2) ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τα εσωκομματικά του κόμματος, το iSYRIZA, τη διεύρυνση και την αλλαγή ονόματος.

Ο iSYRIZA και οι… followers

Ορμώμενος από μία παλαιότερη δήλωσή του – «δεν χρειαζόμαστε μόνο πολλούς followers αλλά πολλά ενεργά μέλη»-, η οποία είχε τροφοδοτήσει σειρά συζητήσεων, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως ένα κόμμα επιβεβαιώνει το ρόλο του αν μπορεί να δημιουργεί μια πραγματική ουσιαστική σχέση και με τα μέλη του και με τους υποστηρικτές τους.

Αυτή η σχέση έχει χαθεί τις τελευταίες δεκαετίες και αυτή τη σχέση επιδιώκουν να επαναδημιουργήσουν.

Εκδήλωσε την ικανοποίησή του για την έως τώρα λειτουργία του iSYRIZA, υποστηρίζοντας πως τα πρώρα δείγματα γραφής είναι θετικά και πως τείνει να οδηγήσει σε διπλασιασμό των μελών του κόμματος.

To όνομα και η διεύρυνση

Σχετικά με το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης ισχυρίστηκε πως δεν αλλάζουν όνομα, αλλά «αυτό που προκρίνεται είναι να προστεθεί κάτι που να αποτυπώνει τη συμπόρευση των τελευταίων ετών με χιλιάδες πολίτες που προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες».

Το σημαντικό για τον ίδιο και το κόμμα είναι ότι κατόρθωσαν να διευρύνουν τα όρια της αριστερής παράταξης και «ο ΣΥΡΙΖΑ στις νέες συνθήκες κατορθώνει και γίνεται η καρδιά της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης».