Σοκ προκαλεί το βίντεο από την άγρια δολοφονία στις Κουρούνες Λασιθίου όπου ένας 43χρονος πυροβόλησε και σκότωσε έναν 73χρονο ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον γιο του μπροστά στα μάτια των συγγενών του.

Σύμφωνα με το βίντεο που δημοσιεύει το cretalive.gr όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με τον δράστη να πυροβολεί πρώτα τον γιο και εν συνεχεία τον πατέρα.

Ο πυροβολισμός του γιου, ο οποίος είναι ο πρώτος που τρέχει προς την πλευρά του δράστη επειδή προφανώς έχει ακούσει την προηγηθείσα φασαρία με την αδερφή του, δεν αποτυπώνεται στην κάμερα. Υπάρχει το φυσικό εμπόδιο ενός μεγάλου πλάτανου. Ωστόσο καταγράφονται οι κινήσεις του μέχρι και το δένδρο.

Ο πυροβολισμός όμως του πατέρα καταγράφεται πεντακάθαρα. Ο 73χρονος έτρεξε αμέσως βλέποντας τον δράστη να απειλεί τα παιδιά του, όπως και ο γιος του ο Γιάννης. Ο δράστης τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής και ο 73χρονος σωριάζεται στο έδαφος.

Η κόρη του θύματος σοκαρισμένη προσπαθεί να προστατευθεί και να απομακρυνθεί από την ακτίνα βολής του δράστη (κινείται πέριξ του αγροτικού του 43χρονου κτηνοτρόφου), ο οποίος φέρεται να ανοίγει πυρ και κατά του γαμπρού του θύματος που βρίσκεται σε άλλο σημείο. Ο τελευταίος οπισθοχωρεί και τρέχει να διαφύγει. Στο τέλος ο 43χρονος επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο και φεύγει, αφήνοντας πίσω θάνατο και πόνο.

Οι χρόνοι είναι από μόνοι τους αποκαλυπτικοί. Καταδεικνύουν πόσο γρήγορα έγιναν όλα.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στα Δικαστήρια Νεάπολης, για την απολογία του, μετά το πέρας της οποίας κρίθηκε προφυλακιστέος, με σύμφωνα γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.