Αν βρισκόσασταν μπροστά από υπολογιστή στη δεκαετία του 2000, σίγουρα θα είχατε χάσει πολλές ώρες δουλειάς παίζοντας flash games σε ιστότοπους όπως ο Miniclip. Η ιντερνετική multimedia πλατφόρμα Flash της Adobe (τότε ήταν της Macromedia), ήταν εκείνα τα χρόνια στις δόξες της και μας έδινε τη δυνατότητα να παίζουμε online αξιοπρεπέστατα παιχνιδάκια στα οποία τρέχαμε με αυτοκίνητα, λύναμε γρίφους, υπερασπιζόμασταν κάστρα, πυροβολούσαμε ζόμπι, πιλοτάραμε ελικόπτερα… Το βίντεο που ακολουθεί περιλαμβάνει 15 από τα καλύτερα.

Ομως το Flash δεν θα υπάρχει πια μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2020, όπως μας προειδοποιεί ήδη από το 2017 η Adobe. Ηδη οι περισσότεροι ιστότοποι έχουν σταματήσει να το υποστηρίζουν. Όμως όλα αυτά τα παιχνίδια, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Ιντερνετ και του gaming, διασώθηκαν χάρη στο πρόγραμμα «Flashpoint» της εταιρείας Blue Maxima.

Κατεβάζοντας δωρεάν το «Flashpoint» στον υπολογιστή σας αποκτάτε πρόσβαση σε πάνω από 38.000 (!) flash games, τα οποία θα μπορείτε να αποθηκεύσετε και να παίζετε offline. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς λειτουργεί το σύστημα.

Το καλό είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε αν θα κατεβάσετε την πλήρη έκδοση με όλα τα παιχνίδια (δείτε εδώ τον κατάλογο αν έχετε υπομονή), η οποία θα καταλάβει 290 GB στον σκληρό σας δίσκο, ή την πιο λάιτ που θα σας επιτρέπει να κατεβάζετε παιχνίδια α λα καρτ.