Σε εξέλιξη είναι στην Κρήτη, μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 43χρονου, φερόμενου ως δράστη, του άγριου εγκλήματος κοντά στη Νεάπολη Λασιθίου.

Ο 43χρονος άνδρας φέρεται ότι πυροβόλησε και σκότωσε ενα 73χρονο πατέρα, τραυματίζοντας σοβαρά τον 45χρονο γιο του και πιο ελαφριά τον 52χρονο γαμπρό του.

Την ίδια ώρα, βαθιά είναι η οδύνη στην οικογένεια του 73χρονου θύματος της δολοφονίας και ταυτόχρονα η αγωνία για την εξέλιξη της υγείας του 45χρονου γιου του, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αφότου υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Ο 52χρονος γαμπρός του θύματος, που βρισκόταν κοντά στον τόπο της δολοφονίας, στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς τα σκάγια του δράστη δεν του προκάλεσαν σοβαρό τραυματισμό λόγω της απόστασης.

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη, από την αγριότητα του εγκλήματος, καθώς σύμφωνα με το neakriti.gr, ο δράστης πέρασε με το αυτοκίνητό του και «γάζωσε», με το κυνηγετικό του όπλο, το σπίτι και το ποιμνιοστάσιο της οικογένειας των θυμάτων, με αποτέλεσμα ο 73χρονος να σκοτωθεί ακαριαία και ο 45χρονος να τραυματιστεί σοβαρά.

Κίνητρο του ύποπτου δράστη, φέρεται να αποτέλεσαν οι κτηματικές διαφορές που είχε με τα θύματά του.

Ο 43χρονος  δράστης, ο οποίος αναζητείται και ο οποίος είναι γνώριμος της Αστυνομίας, κατηγορείται για ανθρωποκτονία και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.