Η 73η απονομή των βραβείων BAFTA που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο είχε όλα όσα περιμέναμε. Λάμψη στο κόκκινο χαλί, την αφρόκρεμα του Χόλιγουντ αλλά και αναπόφευκτα αστεία για τα δύο «-exit» της χρονιάς: Την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ αλλά και το διαζύγιο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Κατά την απονομή των φετινών βραβείων BAFTA o Μπραντ Πιτ τιμήθηκε με το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου και, παρότι δεν κατάφερε να παραστεί στην τελετή απονομής, έστειλε μια ευχαριστήρια επιστολή από την οποία δεν έλειψε το χαρακτηριστικό του χιούμορ.

Παρόντες στη βραδιά ήταν και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον που φάνηκαν να υποδέχονται με «βασιλική αβρότητα» τα αστεία του Μπραντ Πιτ.

Όλοι λένε ότι αυτή η χρονιά ήταν του Μπραντ Πιτ που με την ερμηνεία του στην ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» έχει ήδη βραβευτεί με ένα SAG, μία Χρυσή Σφαίρα και όλα δείχνουν πως προηγείται στην κούρσα των Όσκαρ.

View this post on Instagram

“By nature, I keep moving man. My theory is, be the shark. You’ve just got to keep moving. You can’t stop.” – Brad Pitt

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial) on

View this post on Instagram

Stay humble. @goldenglobes

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial) on

Στη λαμπερή βραδιά των βραβείων Bafta στο Λονδίνο επικράτησε έναντι των άλλων τεσσάρων υποψηφίων και κέρδισε το βραβείο Β΄ανδρικού ρόλου, που παρέλαβε για λογαριασμό του η συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία Μαργκότ Ρόμπι.

Την επιστολή του Μπραντ διάβασε, στη σκηνή, η Μάργκοτ Ρόμπι, που παρέλαβε το βραβείο αντ’ αυτού.

Όλοι περίμεναν ότι το σημείωμα που είχε γράψει θα είχε χιούμορ γιατί ο Μπραντ Πιτ διακρίνεται στα ευφυή και χιουμοριστικά σημειώματα που διαβάζει στα βραβεία και φυσικά δεν απογοήτευσε κανέναν.

«Ο Μπραντ δεν μπορούσε να είναι εδώ λόγω κάποιας υποχρέωσης και μου ζήτησε να διαβάσω την απάντησή του για εκείνον.

Ξεκινά λέγοντας «Γεια σου Βρετανία, μαθαίνω ότι είσαι πλέον μόνη. Καλώς όρισες στο κλαμπ. Σου εύχομαι τα καλύτερα για τον διακανονισμό του διαζυγίου», μπλα μπλα μπλα», είπε η Ρόμπι και η αίθουσα πλημμύρισε γέλια.

Στο τέλος ο Μπραντ Πιτ επιφύλασσε ένα ακόμη σχόλιο για την παραίτηση των Μέγκαν Μαρκλ – Χάρι από τα βασιλικά τους καθήκοντά:

«Α! Και λέει, πως θα ονομάσει αυτό το βραβείο Χάρι επειδή είναι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα το πάρει στις ΗΠΑ» διάβασε χαμογελώντας η Ρόμπι, τονίζοντας πως αυτά είναι «δικά του λόγια και όχι δικά της».

H κάμερα στράφηκε αμέσως στη Δούκισσα του Κέιμπριτζ και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ που φάνηκαν να γελούν – η Κέιτ Μίντλετον λίγο πιο έντονα από τον ελαφρώς συγκρατημένο Δούκα.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο: