Τη συμπαράστασή της προς τον τουρκικό λαό μετά τον ισχυρό σεισμό δηλώνει η Ελλάδα που βρίσκεται σε ετοιμότητα για να την εκφράσει και εμπράκτως, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο έλληνας υπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να του εκφράσει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Σε ετοιμότητα για αποστολή κλιμακίων της ΕΜΑΚ

Ο Ν. Δένδιας εξέφρασε, επίσης, την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.

Επιπλέον, επικοινώνησε και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον οποίο συνεννοήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ώστε να μεταβούν στην Τουρκία, εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Ο Ν. Δένδιας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο ενημερώνει για τις συναφείς εξελίξεις.

Η πρώτη χώρα που επικοινώνησε με την Αγκυρα

Την επικοινωνία των δύο υπουργών επιβεβαιώνει και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, το οποίο με έκτακτη ενημέρωση αναφέρει πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει στις όποιες ανάγκες παρουσιαστούν.

Μάλιστα, η Ελλάδα φέρεται να είναι η πρώτη χώρα που στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης προς στην Τουρκία.