Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση  Γεωργιάδη περί «αλλοίωσης πληθυσμού», με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες, στους Παξούς.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ANT1, δήλωσε: «Φανταστείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι που γνώριζαν ότι λειτουργεί το 112 και πήραν και τηλέφωνο.

Έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας».

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ

Η δήλωση αυτή του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση που μιλά για ανατριχιαστική δήλωση και καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση.

Όπως αναφέρει ο κ. Χαρίτσης : « Η ανατριχιαστική δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, περί προσπάθειας «αλλοίωσης του πληθυσμού», κατά τη στιγμή μάλιστα που εξελίσσεται επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στο Αιγαίο, είναι ρατσιστική, ανιστόρητη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη.

Ο κ. Γεωργιάδης αποκαλύπτει τη βαθιά απαξίωσή του για την ανθρώπινη ζωή.

Είναι, όμως, ο κ. Μητσοτάκης αυτός που οφείλει επιτέλους να πάρει θέση: συμφωνεί με τη συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού του και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας;

Ως πότε θα βλέπουμε τους εγχώριους Όρμπαν στα υπουργικά έδρανα;

Και πάνω από όλα: Πρέπει να σώζονται οι πρόσφυγες στο Αιγαίο ή πολιτική της κυβέρνησής του είναι να τους αφήνει να πνίγονται; », καταλήγει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο πνεύμα, η Γραμματέας της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ,  Όλγα Γεροβασίλη, σε ανάρτησή της στο twitter αναφέρει:

«Την ώρα που Έλληνες σώζουν ανθρώπους που πνίγονται μεσοπέλαγα, ο κύριος Γεωργιάδης ανακαλύπτει αλλοίωση της χώρας.

Συμφωνεί μαζί του η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης; Μπήκαν και επίσημα στη γραμμή Σαλβίνι – Όρμπαν;»