Ο Γιούργκεν Κλοπ λέει ότι η μεγάλη νίκη της Λίβερπουλ με 3-0 επί της Μπόρνμουθ που έφερε το πρώτο καθαρό φύλλο της Λίβερπουλ σε 14 παιχνίδια, δημιούργησε μεγάλο ενθουσιασμό στα αποδυτήρια της ομάδας και προκάλεσε τους παίκτες του να επαναλάβουν το τέχνασμα για να φτάσουν στα στάδια νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα γκολ των Τσάμπερλεϊν, Κεϊτά και Σαλάχ, χάρισαν στην ομάδα ακόμα μια σημαντική νίκη, ενώ μετά από 33 αγώνες αήττητη, η εντυπωσιακή Λίβερπουλ ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη θέση της ως ηγέτιδα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.

Πηγή: bwin στοίχημα

Όπως παραδέχτηκε μάλιστα ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος πρόσφατα έφτασε τις 100 νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ, «Ξέχασα πραγματικά πώς είναι αυτή η αίσθηση, για να είμαι ειλικρινής. Είναι υπέροχο, πρέπει να το ζούμε πιο συχνά αυτό. Όταν μπήκα στα αποδυτήρια, βρήκα τα αγόρια να πανηγυρίζουν επαναλαμβάνοντας τη φράση ‘καθαρό φύλλο’. Ήταν όλοι φανερα ενθουσιασμένοι για αυτό που πετύχαμε, οπότε γιατί να μην το έχουμε πιο συχνά;».

Το καθαρό φύλλο συνέπεσε με την επιστροφή του πρώτου τερματοφύλακα της ομάδας, Άλισον Μπέκερ έπειτα από τον αποκλεισμό του από τον συγκεκριμένο αγώνα, κατά τον οποίο δεν χρειάστηκε να κάνει καμία ουσιαστική επέμβαση στο τέρμα του από μια ομάδα η οποία έχει υποστεί ως τότε πέντε διαδοχικές ήττες και είναι με το ένα πόδι στον υποβιβασμό. Το γκολ που άνοιξε το σκορ ήρθε από τον Τσάμπερλεϊν, λίγο μετά από τον τραυματισμό του επιδραστικού αμυντικού της Μπόρνμουθ, Νέιθαν Έικ.

Λίγο αργότερα, ο επιθετικός της Μπόρνμουθ, Κάλουμ Γουίλσον, αποχώρησε κουτσαίνοντας προσθέτοντας στον μακρύ κατάλογο τραυματισμών του συλλόγου που περιλαμβάνει ήδη τον Στιβ Κουκ, τον Ντέιβιντ Μπρουκς και τον Τζόσουα Κινγκ.

Βέβαια, ο κάπτεν της Μπόρνμουθ, Σάιμον Φράνσις, παραδέχεται ότι η πλευρά του βρίσκεται στη μάχη κατά του υποβιβασμού, αλλά επιμένει ότι δεν είναι καιρός για να πανικοβάλλονται.

«Όπως καταλαβαίνετε, το ηθικό δεν είναι στα πάνω του μέσα στα αποδυτήρια. Όμως, δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε. Δεν είναι ότι παίζουμε και πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ. Πρέπει να μπούμε στη μάχη για να αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να το σκεφτούμε στην αρχή της σεζόν, αλλά είχαμε μεγάλες προσδοκίες από την ομάδα που έχουμε φτιάξει. Ωστόσο, η βαθμολογία δεν λέει ψέματα, είμαστε εκεί πού είμαστε και ανυπομονούμε για την επόμενη νίκη».