Τα αυτοκίνητα μάλλον, στο εγγύς μέλλον, δεν θα είναι αποκλειστικό προνόμιο των αυτοκινητοβιομηχανιών, αφού, ολοένα και περισσότερες εταιρείες, εκτός του συγκεκριμένου χώρου, επιθυμούν να εισέλθουν στη νέα εποχή της αυτοκίνησης με προηγμένα μοντέλα, κυρίως ηλεκτρικά και με πολλές τεχνολογικές καινοτομίες. Ανάμεσα σε αυτές και η Sony, η μεγάλη εταιρεία ηχητικών, ηλεκτρονικών προϊόντων, που σήμερα, παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο, το Vision – S.

Το εντυπωσιακό αυτοκίνητο έκανε ήδη την πρεμιέρα του στην έκθεση ηλεκτρονικών Consumer Electronics Show, από τον CEO Kenichiro Yoshida. Το Vision-S, όπως είναι φυσικό, φέρει πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων, αισθητήρων και ραντάρ. Όπως, πολλαπλά συστήματα υποβοήθησης, για την αναγνώριση πεζών,, ραντάρ διατήρησης ταχύτητας, και επειδή η εταιρεία είναι μετρ σε ηχητικά, όπως ήταν φυσικό εφοδίασε το νέο της μοντέλο με ένα προηγμένο σύστημα, το 360 Reality Audio που μετατρέπει την καμπίνα σε μίνι συναυλιακό χώρο.

Το Vision-S είναι ηλεκτροκίνητη, κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, 200 kW έκαστος (ή 270 ίππων). Προσφέρει σπορ επιδόσεις, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 4,8 δλ ενώ η τελική αγγίζει τα 239 χλμ./ώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=j1RAdaSFWkM&feature=emb_logo