Η έννοια του “shopping therapy” δεν προέκυψε τυχαία. Λίγα πράγματα μπορούν να μας φτιάξουν τόσο τη διάθεση όσο μια βόλτα για αγορές, ακόμη και αν περιοριστούμε στα απολύτως απαραίτητα. Εκτός από τα ίδια τα καινούργια αντικείμενα, άλλωστε, υπάρχουν πολλά στοιχεία αυτής της δραστηριότητας που μας «ανεβάζουν». Το κατάλληλο διάλειμμα μπορεί να γίνει ένα από αυτά, αλλά και να μας επιτρέψει να απολαύσουμε ακόμη περισσότερο τα ψώνια μας.

Έξυπνες επιλογές – χαρούμενοι καταναλωτές

Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε τον ενθουσιασμό που προκύπτει από τα ολοκαίνουργια πράγματά μας να μειώνεται, όταν αντικρίζουμε το εξίσου καινούργιο… υπόλοιπο του λογαριασμού μας. Ευτυχώς, πλέον η τεχνολογία μπορεί να γίνει ιδανικός σύμμαχος στην προσπάθειά μας για έξυπνες αγορές.

Από τη μία πλευρά, πλέον μπορούμε να κάνουμε οικονομικές αγορές από τον καναπέ μας, μέσω των αμέτρητων e-shops. Από την άλλη, ακόμη κι εμείς που δεν αλλάζουμε τόσο εύκολα την πραγματική εμπειρία και που θέλουμε να βλέπουμε από κοντά τα αντικείμενα πριν τα αγοράσουμε, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια πρώτη διαλογή ελέγχοντας τις ιστοσελίδες των αγαπημένων μας εταιρειών πριν επισκεφθούμε το φυσικό κατάστημα. Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχει δείξει ποτέ σε πωλητή το smartphone του, ζητώντας να δοκιμάσει «αυτό το μπλουζάκι που έχετε στο site»;

Όμως τα δώρα της τεχνολογίας δεν σταματούν εκεί. Κατεβάζοντας το Bonus App της Alpha Bank, το οποίο είναι συμβατό με συσκευές Android αλλά και iOS, μπορούμε να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο την εμπειρία του shopping. Μέσα από τον εύχρηστο σχεδιασμό του, μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε πού μπορούμε να εξαργυρώσουμε τους Bonus πόντους μας, αλλά και προσαρμόζεται στα προσωπικά μας ενδιαφέροντα και ανάγκες. Έτσι, δεν είναι ανάγκη να εξετάζουμε κάθε φορά ολόκληρη τη λίστα των καταστημάτων για να εντοπίσουμε την προσφορά που μας εξυπηρετεί.

Ταυτόχρονα, μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε τους πόντους μας σωστά. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να ελέγξουμε όχι μόνο το υπόλοιπό μας, αλλά και πότε λήγουν οι πόντοι, ενώ μας δείχνει σε προτεραιότητα τα Hot Offers, δηλαδή τις μεγάλες προσφορές σύντομης διάρκειας. Και αν παρασυρθούμε λίγο παραπάνω και εξαντλήσουμε τους πόντους μας, μέσα από αυτό τα αγαπημένα μας πρόσωπα μπορούν να μοιραστούν μαζί μας τους δικούς τους.

Μήπως χρειάζεσαι ένα διάλειμμα;

Ποια μορφή άσκησης είναι πιο πλήρης και ικανοποιητική από μια βόλτα στα μαγαζιά; Πρόκειται για έναν πραγματικό αγώνα αντοχής, καθώς περιλαμβάνει ατέλειωτο περπάτημα, αλλά και… άρση βαρών. Έτσι, αν θέλουμε να βεβαιωθούμε πως η εμπειρία μας δεν θα γίνει εξαντλητική αντί για ευχάριστη, είναι σημαντικό να αφήνουμε στον εαυτό μας περιθώριο για ένα διάλειμμα.

Άλλωστε, υπάρχουν και άλλοι λόγοι να κάνουμε μια σύντομη διακοπή. Ίσως ο κυριότερος να είναι ότι όταν εγκαταλείπουμε το ένα κατάστημα μόνο και μόνο για να μπούμε στο επόμενο, δεν αποκλείεται να παρασυρθούμε σε άσκοπες αγορές.

Η καλύτερη λύση για να απολαύσουμε το διάλειμμά μας, είναι μια στάση για φαγητό. Εκεί, θα μπορέσουμε να γεμίσουμε και πάλι με ενέργεια, να ξαναδούμε μαζί με τους φίλους μας τα καινούργια μας αποκτήματα, αλλά και να μάθουμε ο ένας τα νέα του άλλου. Και σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Bonus App για να εξασφαλίσουμε σημαντική έκπτωση ή ακόμη και ένα δωρεάν γεύμα σε πολλά από τα αγαπημένα μας καταστήματα εστίασης. Έτσι, οι αγορές μας θα αποκτήσουν ακόμη πιο γλυκιά γεύση.