Υπάρχουν κάποια σημεία αλλά και αντικείμενα μέσα στο σπίτι, τα οποία κάποιοι δεν τα καθαρίζουν πολύ συχνά, που όμως καλό είναι να μην τα αμελούμε, γιατί ελκύουν περισσότερη σκόνη από όση φανταζόμαστε μαζί και τα μικρόβια, ενώ όντας καθαρά, αλλάζουν την συνολική εικόνα και την ατμόσφαιρα του χώρου που ζούμε.Έχουμε και λέμε:

Οι περισσότερες νοικοκυρές θυμούνται να καθαρίσουν τις πόρτες είτε την άνοιξη είτε το φθινόπωρο. Απλά να θυμάστε ότι καθαρίζοντας τις πόρτες θα λάμψει όλος ο χώρος σας και θα ανανεωθεί. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να φτιάξετε δικό σας απορρυπαντικό χρησιμοποιώντας 1 κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα, λίγο υγρό σαπούνι πιάτων και 4 φλιτζάνια ζεστό νερό.

Όσο κι αν δεν το πιστεύετε οι πίνακες που έχουμε κρεμασμένους στους τοίχους συγκεντρώνουν πολύ σκόνη. Ξεκρεμάστε τους και ξεσκονίστε τους με το ίδιο μείγμα.

Δύο ακόμα πράγματα στο σπίτι που χρειάζονται συχνά πυκνά πλύσιμο είναι η κουρτίνα και το πατάκι του μπάνιου. Αυτά τα δύο αντικείμενα, λόγω της υγρασίας του μπάνιου, λερώνονται εύκολα και γεμίζουν με βακτήρια. Πλύντε τα στο πλυντήριο προσθέτοντας 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Τη διαφορά στην ατμόσφαιρα κάνουν και οι καθαρές κουρτίνες του υπόλοιπου σπιτιού.

Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό αλλά και το πλυντήριο πιάτων χρειάζεται οπωσδήποτε καθάρισμα. Τουλάχιστον 2 – 3 φορές το χρόνο, αφαιρέστε το φίλτρο ώστε να το πλύνετε καλά με ζεστό νερό και σαπουνάδα. Στη συνέχεια βάλτε μια άδεια πλύση με κρύο νερό και αφήστε την πόρτα ανοιχτή για 1-2 μέρες ώστε να στεγνώσει το πλυντήριό σας φυσικά.

Ίσως πιστεύετε ότι τα σφουγγάρια σας είναι καθαρά επειδή τα πλένετε συχνά πλένοντας ταυτόχρονα και το σώμα σας. Δυστυχώς αυτή η εντύπωση είναι λανθασμένη. Τα σφουγγάρια συσσωρεύουν πολλά μικρόβια και νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας. Για να τα καθαρίσετε γεμίστε μια λεκάνη με ίση ποσότητα νερού-ξιδιού και αφήστε τα εκεί για 1 ώρα, ώστε να σκοτωθούν όλα τα μικρόβια από τα σφουγγάρια σας.

Όλα τα κοντρόλ που έχετε στο σπίτι σας και ακόμη περισσότερο το τηλεκοντρόλ πρέπει να καθαρίζονται τακτικά γιατί είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού. Ανακατέψτε 2 κουταλιές σούπας νερό με 2 κουταλιές σούπας οινόπνευμα και καθαρίστε με ένα βαμβακερό πανί όλα τα κοντρόλ του σπιτιού. Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να καθαρίσετε και τα τηλέφωνα. Χρησιμοποιήστε μπατονέτες για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα ανάμεσα στα πλήκτρα.