Μπαράζ επιθέσεων με εμπρηστικούς μηχανισμούς πραγματοποίησαν ομάδες αγνώστων τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/12).

Οι εμπρηστικές σημειώθηκαν σε διάστημα μόλις μίας ώρας σε Χαλάνδρι, Κηφισιά και Καλογρέζα.

Ανάμεσα σε αυτές μία σε πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αστυνομικός συντάκτης γνωστής ιστοσελίδας, μία ακόμα σε αυτοκίνητο του προϊσταμένου της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού και μία σε καφέ-ζαχαροπλαστείο, που ανήκει στην οικογένεια του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκο Ρωμανό.

Το χρονικό των επιθέσεων

Ειδικότερα, άγνωστοι τοποθέτησαν στις 01:40 γκαζάκια στο καφέ Zillions στην που ανήκει στην οικογένεια του κ. Ρωμανού, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Νωρίτερα, στις 01:20 άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια και προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο αστυνομικού στο Χαλάνδρι, οποίος είναι προϊστάμενος της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού.

Τέλος στις 02:10 άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζακια σε είσοδο πολυκατοικίας στην Καλογρέζα, προκαλώντας υλικές ζημιές στην είσοδο. Στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, διαμένει ο αστυνομικός συντάκτης του newsit.gr Θεοδόσης Πάνου.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις μέρες πριν είχε σημειωθεί πυρκαγιά στο ΙΧ της διευθύντριας του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, στη λεωφόρο Γαλατσίου, όταν άγνωστοι περιέλουσαν το όχημά της με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά.