Νεα δείγματα ότι η πυρκαγιά στο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού-το πρωί της περασμένης Πέμπτης- προέρχεται από μεθοδικές ενέργειες ατόμων που είχαν άμεση σχέση με την λειτουργία της εν λόγω τουριστικής μονάδας , αποκαλύπτονται καθημερινά.

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ έχουν διαπιστώσει ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ήταν κλειστό το σύστημα καμερών του ξενοδοχείου, αλλά και το συστημα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης που θα μπορούσε να περιορίσει την φωτιά!

Επιπλέον, όπως έχει ήδη αποκαλύψει «Το Βήμα» τα μπιτόνια βενζίνης που βρεθηκαν σε δύο ορόφους ήταν όμοια με δοχεία που χρησιμοποιούσε το ξενοδοχείο για τον καθαρισμό του κτιρίου.

Ακόμη στελέχη της ΕΛΑΣ εστιάζουν στις μαρτυρίες υπαλλήλων του ξενοδοχείου που βρίσκονταν στον χώρο υποδοχής, αλλά και των δύο δικαστικών επιμελητών που είχαν μόλις επιδώσει έγγραφο έξωσης, ότι δεν υπήρχε εισβολή αγνώστων που μπορεί να ήσαν οι εμπρηστές του κτιρίου.

Αντιθέτως αυτό τον ισχυρισμό διατύπωσε, καταθέτοντας στην ΕΛΑΣ, ένας εκ των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου που φερεται να είχε μεγαλα χρέη προς τον ιδιοκτητη του κτιρίου, ο οποίος διαμένει στο Μόναχο της Γερμανίας.

Πλέον «κλειδί» για την διαλεύκανση της υπόθεσης είναι η εξέταση από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια του συστήματος των μαγνητικών καρτών, εισόδου στα δωμάτια του ξενοδοχείου για να διαπιστωθεί ποιοί ήσαν αυτοί που εισήλθαν στους χώρους που βρεθηκαν να εχουν εμποτισθεί με βενζίνη, αλλά και είχαν τοποθετηθεί μπιτόνια με καυσιμη ύλη.

Επιπλέον γίνεται εξέταση αποτυπωμάτων σε κρίσιμους χώρους κι αντικείμενα . Ακομη ερευνώνται τα πρατηρια ή αλλοι χώροι απ όπου οι αγνωστοι εμπρηστές αγόρασαν την βενζίνη. Με τα στελέχη της ΕΛΑΣ να εκτιμούν ότι είναι θέμα λίγων 24ωρων η διαλευκανση της υπόθεσης.