«Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» – παρά τις δεκάδες προσαγωγές, συλλήψεις και τραυματισμούς τριών αστυνομικών – εξελίχθηκαν οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, σε διάφορες πόλεις της χώρας, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.).

Στα Εξάρχεια

Πενήντα άτομα προσήχθησαν συνολικά χθες βράδυ από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από τους προσαχθέντες, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 10, ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Συλλήψεις και προσαγωγές έγιναν επίσης στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.

Στην Πάτρα, έγιναν 19 προσαγωγές, εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις μέχρι στιγμής οι επτά ενώ τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν «χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

«Αντιμετωπίστηκαν άμεσα»

«Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ