Πυρά κατά της κυβέρνησης για το αλαλούμ με το πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία εξαπολύει από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο» και την κάλεσε να συνέλθει, καθώς πρόκειται για χειρισμούς σε κρίσιμα εθνικά θέματα.

«Είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με «πάγωμα» των ΜΟΕ με την Τουρκία μία ημέρα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, που διαψεύσθηκαν λίγη ώρα αργότερα από άλλες πηγές που αρνήθηκαν ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

«Ποιος αποφασίζει αν θα παγώσουν ή όχι τα ΜΟΕ; Υπάρχουν αρμόδια κυβερνητικά όργανα;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης της χώρας».

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τις διαρροές για το πάγωμα των ΜΟΕ προκειμένου να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι δεν έχει στρατηγική και πως υπάρχει ασυνεννοησία μεταξύ των υπουργών.

Ο ίδιος δεν δίστασε να προχωρήσει ένα βήμα πάρα πέρα για να συγκρίνει τη δική του διακυβέρνηση με τη νυν κυβέρνηση και να καταλήξει στο συμπέρασμα: «Δεν δώσαμε ποτέ την εικόνα ασυντόνιστης κυβέρνησης, αυτοί δίνουν την εικόνα ανικανότητας».