Οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής με τους αστυνομικούς να κατάσχουν πάνω από 104 κιλά κοκαΐνης.

«Καίριο πλήγμα στα κυκλώματα»

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Πέτρος Τζεφέρης πρόκειται για ένα καίριο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, που επετεύχθη μετά από συστηματικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της πρεσβείας Η.Π.Α. Αθηνών.

Και πρόσθεσε ότι κατά την έρευνα «διακριβώσαμε την εγκληματική τους δράση και καταφέραμε να εντοπίσουμε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου τα μέλη της οργάνωσης αποθήκευαν τα ναρκωτικά και διαμέρισμα στην Ηλιούπολη το οποίο χρησιμοποιούσαν για την υποστήριξη των λειτουργιών της οργάνωσης. Από τη συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, τα λογότυπα στις ποσότητες κοκαΐνης που αποδεικνύουν την υψηλή περιεκτικότητα καθώς και την μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και το υψηλό χρηματικό ποσό που κατασχέσαμε προκύπτει η επαγγελματικού τύπου υποδομή της οργάνωσης στο πεδίο της εμπορίας των ναρκωτικών».

Επεσήμανε ακόμη πως τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κοκαΐνης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.

Στη συνέχεια η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ιωάννα Ροτζιώκου τόνισε ότι από το διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, που λειτουργούσε ως αποκλειστικός αποθηκευτικός χώρος, κατασχέθηκε κοκαΐνη βάρους 104 κιλών και 114,7 γραμμαρίων σε 102 συσκευασίες, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα, υποδηλωτικά της προέλευσης τους.

Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικία ενός εκ των συλληφθέντων στην Ηλιούπολη καθώς και σε ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό όχημα, που βρισκόταν έξω από το διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο.

Εγκληματική οργάνωση με διαρκή λειτουργία και ιεραρχία

Αποτέλεσμα αυτών των ερευνών ήταν να βρεθούν και να κατασχεθούν 828.565 ευρώ, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, δύο ζυγαριές ακριβείας, δύο θερμοσυγκολλητές, τρεις φορητοί ασύρματοι, τέσσερις συσκευές γεωντοπισμού, συσκευή απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, συσκευή αναπαραγωγής ήχου, δώδεκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο ταινίες περιτυλίγματος, πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών και κλειδιά οικιών και καβάτζας.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, όπως υπογράμμισε η κυρία Ροτζιώκου, πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση με διαρκή λειτουργία, ιεραρχική δομή, ενώ τα μέλη της είχαν επιφορτιστεί με συγκεκριμένους ρόλους.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν αλλοδαπός, ο οποίος επίσης ήταν υπεύθυνος για την αγορά, αποθήκευση και διανομή μεγάλων ποσοτήτων, καθώς και την ανεύρεση πελατών και τη διαχείριση των χρηματικών ποσών.

Ο δεύτερος αλλοδαπός ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια και τη φύλαξη των ποσοτήτων κοκαΐνης, την μεταφορά τους στους υποψήφιους αγοραστές και τη διακίνηση και τέλος ο τρίτος ήταν υπεύθυνος για την είσπραξη των χρημάτων για λογαριασμό της οργάνωσης, καθώς και τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.

Βαριές κατηγορίες

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.