Έως τα τέλη του 2019 η όγδοη γενιά του VW Golf θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα, ένα μοντέλο που μπορεί να περηφανεύεται για την αδιάλλειπτη παρουσία του – και πολλές φορές κυριαρχία του – στην κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων. Το νέο Golf, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 35 εκατομμύρια μονάδες και έχοντας μια 45 χρονη καριέρα – από το 1974 – περνάει στην πιο ολοκληρωμένη του γενιά με όπλο την τεχνολογική του υπεροχή, την συνδεσιμότητα – με το νέο μοντέλο να είναι πάντα On line – και την πιο πλήρη γκάμα σε επιλογή καυσίμου.

Το νέο Golf είναι περίπου στα ίδια δεδομένα, από πλευράς διαστάσεων, με το προηγούμενο. Έχει μήκος 4.28 μέτρα., πλάτος

1.78 μέτρα και ύψος 1.45 μέτρα ενώ με το μεταξόνιο των 2.636 χλστ η καμπίνα του παραμένει όντως μια από τις πιο άνετες στην κατηγορία του.

Βελτιωμένη είναι και η αεροδυναμική με το εντυπωσιακό νούμερο των 0,275.   Έχει νέα σχεδίαση, πιο απλές γραμμές στο πλάι, όντας η φυσική συνέχεια του προηγούμενου.  Το πιο …επαναστατικό του σχεδιαστικό στοιχείο, τα «σχιστομάτικα» φωτιστικά σώματα, που φέρουν την προηγμένη τεχνολογία LED .  Το νέο μοντέλο είναι πλήρως ψηφιοποιημένο, διαθέτει νέες οθόνες με ψηφιακό ταμπλό, την τελευταία λέξη στα συστήματα πολυμέσων που είναι …on line.

Η online σύνδεση του βασίζεται σε μια μονάδα διασύνδεσης OCU (online connectivity unit), που φέρει ενσωματωμένη eSIM για να έχει ο οδηγός κατά τη διάρκεια της οδήγησης μια σειρά πληροφοριών, όπως το σύστημα πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο, αλλά και άλλες εφαρμογές, πιο χρηστικές, όπως η αναζήτητη ενός εστιατορίου και η κράτηση τραπεζιού!

Και αυτό το μοντέλο φέρει πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης, μεταξύ αυτών το Travel Assist, που μπορεί να λειτουργεί και να επεμβαίνει ακόμη και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες έως  210 χλμ./ώρα .

Θα προσφέρεται με πλήρη γκάμα κινητήρων, βενζίνης (TSI), πετρελαίου (TDI), φυσικού αερίου (TGI), ήπιων υβριδικών (eTSI, mild hybrid) και plug-in υβριδικών (eHybrid), με το εύρος ισχύος να ξεκινάει από τους 90 έως και τους 300 ίππους! Στη διάρκεια του επόμενου έτους θα δούμε τη γκάμα να εμπλουτίζεται από το Golf GTI, GTI TCR, Golf GTE και Golf R. Το νέο μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί στα τέλη του 2019.