Συναγερμός σήμανε τη νύχτα στην Πυροσβεστική εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε κατάμεστο από θαμώνες γνωστό υπόγειο κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας.

Στη στοά Ζολώτα

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 02.14 του Σαββάτου για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υπόγειο κλαμπ επί της οδού Πανεπιστημίου 10, στη στοά Ζολώτα, στο κέντρο της Αθήνας.

Στο συγκεκριμένο κλαμπ συχνάζουν νεαρά άτομα, που ακούνε κυρίως RnB μουσική, και όπως ήταν φυσικό η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο καθώς μέσα στο μαγαζί βρίσκονταν περισσότεροι από 200 νέοι και νέες όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Αμέσως δόθηκε εντολή και ισχυρές δυνάμεις με 18 πυροσβέστες και 6 οχήματα έφτασαν στο σημείο και ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης.

Πρόλαβαν να βγουν…

Οι ιδιοκτήτες του κλαμπ ενημέρωσαν από την πρώτη στιγμή τις πυροσβεστικές δυνάμεις ότι όλοι οι θαμώνες πρόλαβαν να βγουν από την αίθουσα πριν οι φλόγες και οι καπνοί πνίξουν κυριολεκτικά τον χώρο.

Η Πυροσβεστική, ωστόσο, ήταν επιφυλακτική και περίμενε να σβήσει η φωτιά και να ελεγχθεί εξονυχιστικά, σπιθαμή προς σπιθαμή, το κατάστημα πριν προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Διακοπή κυκλοφορίας

Οι δυνάμεις της έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στο κτίριο όπου στεγάζεται το νυχτερινό μαγαζί.

Η αστυνομία, ταυτόχρονα, διέκοψε την κίνηση των οχημάτων στην Πανεπιστημίου και η κυκλοφορία προς το κέντρο διεξαγόταν από τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και τελικά σβήστηκε, αφού προκάλεσε μόνο ζημιές. Τα αίτιά της ερευνώνται.