«Η Ν.Δ. θερίζει στο προσφυγικό ό,τι έσπειρε ως αντιπολίτευση» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης ζητώντας μάλιστα από την κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις για τις συνθήκες του θανατηφόρου περιστατικού στην Κω αλλά και  να καταδικάσει απερίφραστα τις ξενοφοβικές αντιδράσεις στα Βρασνά Θεσσαλονίκης.

«Το τραγικό δυστύχημα ανοιχτά της Κω και τα θλιβερά επεισόδια στα Βρασνά Θεσσαλονίκης υπενθυμίζουν το αυτονόητο: οι προεκλογικές κορώνες για φράχτες στη θάλασσα και οι ακροδεξιές κραυγές περί προσφυγικής εισβολής οδηγούν νομοτελειακά σε τραγωδίες και κοινωνικές εντάσεις» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης για να προσθέσει.

«Η ΝΔ θερίζει ό,τι έσπειρε ως αντιπολίτευση, τους καρπούς του εθνολαϊκισμού που υποσχόταν μαγικές λύσεις σε ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις για τις συνθήκες του θανατηφόρου περιστατικού, να καταδικάσει απερίφραστα τις ξενοφοβικές αντιδράσεις και να αντιμετωπίσει επιτέλους το προσφυγικό με τη δέουσα σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα».