Περισσότεροι από 4500 δρομείς συγκεντρώθηκαν το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης. Αιτία, ο Ημιμαραθώνιος του νησιού που επέστρεψε για πέμπτη χρονιά, επιβεβαιώνοντας πως τα τελευταία χρόνια λόγω της έξυπνης προώθησής του έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή δρομικά event της χώρας.

Το μαρτυρούν άλλωστε και όλα τα αριθμητικά στοιχεία αλλά και η αύξηση συμμετοχών χρόνο με το χρόνο, φέτος οι συμμετοχές άγγιξαν τις 4500 – αριθμό ρεκόρ , με 450 αθλητές από 41 χώρες και 1500 αθλητές εκτός Κρήτης.

Ο φετινός αγώνας-γιορτή ήταν ένας ύμνος στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον ακούραστο εθελοντισμό. Ένα πολύωρο πανηγύρι χαράς, συγκίνησης, και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ο ημιμαραθώνιος Κρήτης δεν είναι απλώς μια αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου με εξαιρετικές συμμετοχές αθλητών και μεγάλο αριθμό πολιτών. Ούτε άλλωστε ένα συνηθισμένο πολιτιστικό δρώμενο με ανάλαφρη προσέγγιση. Είναι ένα πολύτιμο μωσαϊκό που συνδυάζει, τη σύμπραξη των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, την οργιώδη φαντασία της οργανωτικής επιτροπής του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου, τη στήριξη χορηγών και την ανιδιοτελή προσφορά εκατοντάδων απλών ανθρώπων εθελοντών.

Στα καθαρά δρομικά στοιχεία του αγώνα, μεγάλος νικητής ήταν ο Βέλγος πρωταθλητής Paquet Amaury που συνέτριψε το Ρεκόρ διαδρομής. Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Γαλλίδα Hamel Severine ενώ η Ζωή Ανδρικοπούλου που αγωνίστηκε στον αγώνα 5 χιλιομέτρων, κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής.

Για άλλη μία χρονιά, κορυφαίοι Έλληνες αθλητές οι οποίοι έδωσαν το παρόν στην Κρήτη, συνδέοντας την προετοιμασία τους για το Μεγάλο Μαραθώνιο της Αθήνας με τον ημιμαραθώνιο.

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης είχε πολλές όμορφες στιγμές με σημαντικά μηνύματα. Κατ’ αρχάς ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης με το σπουδαίο μήνυμα της ενεργούς συμμετοχής του. Μετά, η ευαισθησία του μπασκετάνθρωπου Θοδωρή Παπαλουκά να τρέξει συμβολικά μαζί με ένα μικρό παιδί. Η παρουσία του εντεκάχρονου Γιάννη Σαμαρά, πρωταγωνιστή του βίντεο της διοργάνωσης που τον βράβευσε ο φίλος του Γιάννης Νερολαδάκης. Ένα ολόκληρο θέατρο σηκώθηκε όρθιο και υποκλίθηκε αποθεώνοντας το μικρό μας ήρωα της ζωής. Ακόμα, ο Μανώλης Στεφανουδάκης, βράβευσε τιμητικά τους δυο τυφλούς αθλητές που έτρεξαν στον ημιμαραθώνιο, Σιούτη και Κορομηλά . Συγκινητικός ήταν και ο τερματισμός των δρομέων ελπίδας με τον μικρό Δημητράκη.