Αύξηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και πληρωμή ολόκληρου του ποσού στους δικαιούχους έως το τέλος του έτους είναι οι δυο κινήσεις που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να ενισχύσει τα πια αδύναμα νοικοκυριά και ειδικά τους κατοίκους των ορεινών περιοχών προκειμένου να προμηθευτούν εγκαίρως πετρέλαιο θέρμανσης.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί εντός της προσεχούς εβδομάδας, έτσι ώστε να συμπέσει με την έναρξη της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης και το επόμενο στοίχημα είναι να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα η πλατφόρμα του Taxis που θα δεχθεί τόσο τις αιτήσεις των πολιτών όσο και τα τιμολόγια των προμηθευτών πετρελαίου θέρμανσης.

Η τιμή του λίτρου

Όπως εκτιμά, μιλώντας στην εκπομπή One Report, η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κατά την έναρξη της περιόδου διάθεσής του στην αγορά θα διαμορφωθεί στο 1,02 ευρώ το λίτρο.

Η τιμή προκύπτει με βάση τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας δολαρίου/ευρώ και είναι φθηνότερη σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018 (1,145 ευρώ) αλλά και με την τιμή που διαμορφώθηκε τον Απρίλιο, στη λήξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά (1,079 ευρώ).

Πηγή: onetv.gr