Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis.

Τα αδικήματα που βαραίνουν τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι τέσσερα. Παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε πρόκληση κακουργήματος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρος.

Σε πρώτη φάση η προανακριτική επιτροπή θα εξετάσει την αρμοδιότητα ή μη της Βουλής να ασκήσει δίωξη στον κ. Παπαγγελόπουλο και την επιστροφή του φακέλου στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω σε περίπτωση κρίσης αναρμοδιότητάς της.

Ωστόσο, νέα δεδομένα στην πολυεπίπεδη έρευνα, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εκτός από το κοινοβουλευτικό πεδίο και τον δικαστικό, δημιουργεί και η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, η οποία ενόρκως κατονόμασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τον «Ρασπούτιν».

Μάλιστα η κατάθεσή της κ. Ράικου διαβιβάστηκε ήδη στη Βουλή, ενώ σημειώνεται ότι είναι η πρώτη εν ενεργεία λειτουργός της Θέμιδας που καταγγέλλει ευθέως τον Παπαγγελόπουλο.

Δείτε τα έγγραφα που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ